ODBROJAVANJE JE KRENULO: 100 dana do početka Evropskog prvenstva u Atletici! (VIDEO)
Foto: Atletski savez Srbije

BEOGRAD SE SPREMA

ODBROJAVANJE JE KRENULO: 100 dana do početka Evropskog prvenstva u Atletici! (VIDEO)

705 preliminarno prijavljenih atletičara iz 48 zemalja će se takmičiti u 26 disciplina, 355 muškaraca, 350 devojaka, svi oni će biti prisutni u našoj prestonici
Objavljeno:

- Organizacija atletskog spektakla teče po planu i danas 100 dana pre početka EP je prilika da se još jednom zahvalimo Ministartsvu omladine i sporta Srbije i Gradu Beogradu na velikoj podršci. Zahvaljujući njima mi ćemo organizovati najveći atletski događaj u istoriji samostalne Srbije, a s obzirom da smo kupili montažno atletsko borilište, ono će po završetku takmičenja biti postavljeno u nekom od gradova u Srbiji, čime ćemo dobiti još jednu atletsku dvoranu. Hvala i našim sponzorima MTS-u, Volkswagen-u i Dunav osiguranju koji su uz nas, a u narednim nedeljama potpisaćemo ugovore sa još nekim uglednim sponzorima i partnerima – rekao je Slobodan Branković, predsednik Lokalnog organizacionog komiteta.

Ovom prilikom sumirani su utisci o poseti Evropske atletske federacije koja je završena pre dve nedelje, o potencijalnim problemima i rešenju istih.

foto: Atletski savez Srbije

Direktor takmičenje podsetio nas je na broj prijavljenih atletičara (705 preliminarno prijavljenih atletičara iz 48 zemalja će se takmičiti u 26 disciplina, 355 muškaraca, 350 devojaka) dok nam je Slobodan Popović pričao o pripremama i planovima naših atletičara do pred samo takmičenje u martu.

- Svi naši reprezentativci su zdravi i uskoro će početi sa pripremama za Prvenstvo Evrope i novu sezonu. Većina atletičara će pripreme obaviti u Srbiji, a Mihail Dudaš i Tamara Salaški će se pripremati i u Južnoj Africi. Još uvek je rano da pričamo o očekivanjima, ali nema sumnje da će svi oni dati sve od sebe da postignu što bolji rezultat pred domaćom publikom u Kombank areni – istakao je Slobodan Popović, savezni seklektor.

foto: Atletski savez Srbije

Za organizaciju 34. Evropskog atletskog prvenstva u dvorani biće potrebno 450 volontera. Volonteri će pružati podršku u 12 sektora: smeštaj, transport, novinari, atašei, sport, logistika, protokol, ceremonije, akreditacije, IT, medicina i servis za publiku.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.