PESMA ZA NAŠE UŠI: Reči Andrije Prlainovića koje su svi u Srbiji želeli da čuju!
Foto: Filip Plavčić

neka tako bude, majstore

PESMA ZA NAŠE UŠI: Reči Andrije Prlainovića koje su svi u Srbiji želeli da čuju!

Srpski as je posle oporavka od mononukleoze zacrtao sebi cilj
Objavljeno:
foto: Dado Đilas

On se još jednom osvrnuo na uspehe reprezentacije tokom ove godine.

- Pokušavam da izbegnem fraze kako bih opisao šta je sve to za nas predstavljalo, međutim, ne mogu drugačiju formulaciju da upotrebim osim da je za sve nas igranje za reprezentaciju nešto posebno, budi posebne emocije i ne može ni sa čim da se uporedi. Kada si u prilici da radiš tako nešto, da predstavljaš svoju zemlju i svoj narod, onda je nemoguće, a da se svako jutro ne budiš sa pritiskom - rekao je Prlainović.

foto: Dado Đilas

On je kazao da je igranje za reprezentaciju velika odgovornost, s kojom, kako je ocenio, "možeš da se izboriš samo ako u svakoj sekundi treninga i utakmice budeš siguran da si da maksimum".

- Vrhunski sport sa sobom nosi mnogo stresa, ne svodi se samo na pobede, poraze, utakmice i medalje. To je jedan sveobuhvatan odnos, a posebno je to izraženo kada je reč o reprezentaciji. U životu profesionalnog sportiste mnogo slobodnog vremena prođe u razmišljanju o terenizima, utakmicama, onima koje su prošle i onima koje tek treba da se odigraju. To iziskuje ogromnu potrošnju pa se vraćamo na početak priče kako sam dobio mononukleozu i tu ću staviti tačku. Nisam ni prvi ni poslednji sportista koga je to zadesilo. I Federer je imao i dužu pauzu, nije to ništa neobično, dešava se i drugim sportistima. Najvažnije je da sam se u potpunosti oporavio i gledam samo napred - kazao je on.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.