NEMAČKI AUTOMOBILSKI GIGANT ŽELI U FORMULU 1: Taman mogu da popune mesto posle odlaska Honde!
Foto: EPA/Ali Haider

to bi bilo lepo

NEMAČKI AUTOMOBILSKI GIGANT ŽELI U FORMULU 1: Taman mogu da popune mesto posle odlaska Honde!

Odavno je poznato da pored Audija i Porsche želi u Formulu 1, što su odavno potvrdili i Žan Tod i Stefano Domenikali, a kako "Racefans" prenosi oni su nedavno bili na sastancima sa čelnicima Audija povodom njihovog dolaska u F1

Objavljeno:

Audi, nemački proizvođač automobila, spreman je da se priključi šampionatu Formule 1.

Kako prenose brojni svetski mediji FIA je dobila zvanični zahtev Audija da se priključi šampionatu Formule 1.

Markus Dusman, direktor Audija i tehnički direktor Oliver Hofman izneli su zadovoljstvo povodom odluka koje je donela FIA vezane za tehničke regulacije napajačke jedinice bolida.

Formula 1 je zainteresovana da pusti još jednog proizvođača automobila i Formulu 1, pogotovo nakon odlaska Honde, a i zdrava konkurencija Ferariju, Mercedesu i Renou sigurno ne može da škodi.

Odavno je poznato da pored Audija i Porsche želi u Formulu 1, što su odavno potvrdili i Žan Tod i Stefano Domenikali, a kako "Racefans" prenosi oni su nedavno bili na sastancima sa čelnicima Audija povodom njihovog dolaska u F1.

Kako se navodi u saopštenju FIA do 2026. godine će napajačke jedinice sigurno i dalje imati 1.6-litarske V6 motore, ali će se kapacitet elektromotora povećati, pa će samim tim i taj električni segment biti skuplji i to će uticati na povećanje budžeta iliti salary cap-a.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.