SKANDAL: Olimpijski šampion priznao da je imao seksualni odnos sa maloletnom devojčicom
Foto: EPA/Patrick B Kraemer

SRAMOTA!

SKANDAL: Olimpijski šampion priznao da je imao seksualni odnos sa maloletnom devojčicom

Sporni događaj navodno se dogodio 2016. godine

Objavljeno: 13:40h

Francuski plivač i olimpijski šampion Janik Anjel izazvao je buru u Francuskoj nakon što je priznao da je imao seksualni odnos sa maloletnom devojčicom, jednom od ćerki njegovog trenera.

Njegovo priznanje potvrdio je i tužilac pre dva dana. Anjel je uhapšen u četvrtak u svojoj kući u Parizu pod sumnjom za silovanje i seksualni napad i stavljen u policijski pritvor u Miluzu, u istočnoj Francuskoj, prenose strani mediji.

Plivač "priznaje suštinu optužbi protiv njega", rekao je javni tužilac u Miluzu, na konferenciji za novinare, dodajući da plivač nije "osećao da postoji prinuda".

Tužilac je rekao da činjenice predstavljaju "silovanje ili seksualni napad jer postoji velika razlika u godinama" između njega i tužioca, koju je navela kao N. H., jednu od ćerki njegovog trenera Lajonela Hortera.

Seksualni odnos se navodno dogodio 2016. godine, a tada je devojčica imala 13 godina, plivač čak 11 više. U međuvremenu, Francuska plivačka federacija (FFN) saopštila je u ponedeljak da će pokrenuti građansku tužbu u tom slučaju.

Janik Anjel
foto: EPA/Juanjo Martin

- Federacija je obaveštena da je gospodin Anjel priznao 'suštinu navoda za koje je optužen'. Danas je zvanično donesena odluka da se postane građanska stranka pred sudskim sudom u Miluzu u ovom slučaju, što Federacija duboko žali.

Janik Anjel je širom sveta postao poznat i priznat nakon zlata na Evropskom prventsvu 2010. godine, na 400 metara slobodnim stilom, kada je postavio i novi rekord Francuske.

Dve godine kasnije na Olimpijskim igrama u Londonu je osvojio zlato u štafeti na 200 metara slobodno i štafeti na 4x100 metara slobodnim stilom. Anjel je otišao u Rio 2016. da odbrani svoju titulu na 200 metara slobodnim stilom, ali nije uspeo, te je ubrzo najavio povlačenje iz plivanja.

Ovo nije prvi da je tokom ove kalendarske godine jedan plivač imao problem. Podsetimo, u februaru je bivši australijski plivač Skot Miler optužen da je predvodio "narko klan" koji je švercovao metamfetamin.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.