NEZAPAMĆENA LUDNICA ZA KRAJ F1 SEZONE: Maks pretekao Luisa par krivina do kraja, direkcija napravila FARSU od trke!
Foto: Profimedia

drama kakvu niste mogli da smislite

NEZAPAMĆENA LUDNICA ZA KRAJ F1 SEZONE: Maks pretekao Luisa par krivina do kraja, direkcija napravila FARSU od trke!

Kada je prošao kroz cilj, urlao je od sreće, a Hamilton je ostao dugo da sedi u svom bolidu, nepomično

Objavljeno:

Navijači Maksa Ferstapena i neutralni navijači su verovatno govorili sami sebi da više nikada neće gledati Formulu 1.

Možda je i sam Holanđanin bio u iskušenju da u revoltu parkria bolid i sam odustane od borbe sa Luisom Hamiltonom. A, onda je tek nastala ludnica.

Iako je na startu Britanac nedozvoljenim manevrom ostao ispred Ferstapena, direkcija trke na čelu sa Majklom Masijem donela je kontroverznu odluku da ga ne kazni.

Ostao je na čelu i kontrolisao trku sve do pet krugova do krjaa kada se Nikolas Latifi u Vilijamsu slupao na ulazu u pravac i na stazu je izašlo vozilo bezbednosti.

Ferstapen je brže-bolje prešao na meke gume, ali je onda doneta nova odluka na njegovu i štetu Red Bula - nije dozvoljeno kao inače da se vozila koja su bila na promeni pneumatika vrate na pozicije koje su prethodno zauzimale.

Ipak, onda su i iz Red Bula izvršili pritisak na Masija koji je to dozvolio samo krug pre kraja - a mogao je prosto da prekine trku pa da je nastavi nekoliko krugova do kraja, po pravilniku.

Usledilo je žestoko trkanje. Maks je uspeo da pretekne Luisa, a nešto kasnije i da odbrani poziciju, a vozili su praktično točak uz točak. Kada je prošao kroz cilj, urlao je od sreće, a Hamilton je ostao dugo da sedi u svom bolidu, nepomično.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.