FENERBAHČE PAOLI EGONU NUDI ČITAVO BOGATSTVO: Ugovor od 6 miliona evra koji može da promeni ovaj sport!
Foto: Profimedia

neverovatna cifra

FENERBAHČE PAOLI EGONU NUDI ČITAVO BOGATSTVO: Ugovor od 6 miliona evra koji može da promeni ovaj sport!

Kakav bi to posao bio

Objavljeno: 16:36h

Ako se obistine najave iz Italije, odbojkaška planeta će videti najveću transfer bombu u istoriji!

Gazeta delo Sport javlja da je turski Fenerbahče ponudio faraonski ugovor jednoj od najboljih odbojkašica sveta Paoli Egonu. Kako piše Gazeta, klub u kojem radi Zoran Terzić je spreman da sjajnoj Italijanki plati 6.000.000 evra za ugovor na četiri godine! Bio bi to najveći ugovor u istoriji svetske odbojke...

Egonu trenutno igra za italijanski Koneljano koji je je aktuelni prvak Evrope i sveta, a nedavno je oborio i svetski rekord po broju uzastopnih pobeda. Italijanke imaju neverovatan niz od 76 pobeda u svim takmičenjima, a najveće zasluge za to idu upravo na račun Egonu.

Paola Egonu
foto: EPA/Kiyoshi Ota

Tamnoputa Italijanka će ovog meseca napuniti 23 godine, ali je već nekoliko sezona u samom vrhu svetske odbojke i uz Tijanu Bošković je smatraju najboljom na planeti. Ponikla je u klubu Klub Italija koji je nastao pre dvadesetak godina kao razvojni centar Odbojkaškog saveza Italije u kojem stasavaju domaće odbojkašice za reprezentaciju. Sa 21 godinom je prešla u Novaru i za dve sezone u klubu osvojila Ligu šampiona i duplu krunu u Italiji.

Već tada su je jurili najbogatiji evropski klubovi, a ugrabio ju je Koneljano sa kojim je potpisala na dve godine. Kada se prošle sezone ugovor približio kraju, već tada je Fenerbahče hteo da je dovede i nudio joj ugovor vredan oko 1.000.000 evra. Međutim, produžila je sa Koneljanom na još jednu sezonu.

Ipak, Fenerbahče ne odustaje pošto mu je letos propao pokušaj da dovede Tijanu Bošković i opet se okrenuo Egonu. Sada je spremio još bogatiju ponudu kako bi poziciju korektora rešio sa jednom od najboljih na svetu. Trenutno tu poziciju pokriva Ruskinja Ana Lazareva ali to ipak nije klasa Egonu ili Boškovićeve.

Gazeta javlja da je pored Fenerbahčea zainteresovan i gradski rival Vakifbank koji je godinama bio najmoćniji klub Evrope. Iako Vakif na korektorskoj poziciji ima sjajnu Šveđanku Izabel Hak, prilika da se anagažuje Egonu je nešto što se ne propušta. Gazeta piše da Vakif još nije dostavio konkretnu ponudu italijanskoj odbojkašici ali da je velika verovatnoća da će se to desiti uskoro i da će biti finansijski jača od ove Fenerove.

Ne treba iz priče otpisati ni Koneljano koji je najbogatiji klub u Italiji ali je malo verovatno da će Italijani moći finansijski da pariraju Turcima.

„Ništa me više ne iznenađuje. Ali zanimljivo je da ove vesti dolaze nekoliko nedelja pred SP za klubove na kojem će nam rival biti i Fenerbahče. Ovo vidim kao pokušaj destabilizacije našeg tima. Naravno da bi svaki klub na svetu želeo da dovede Paolu Egonu, ali isuviše je rano da bi se pričalo o bilo kakvim pregovorima“, rekao je Koneljanov predsednik Pjetro Maskio.

Kako god, pred Paolom Egonu je šansa da postane najplaćenija odbojkašica u istoriji ovog sporta. U svetu odbojke već postoji nekoliko igračica sa ugovorima od oko 1.000.000 evra, ali niko do sada nije prišao cifri koju je Fener spreman da plati za Egonu.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.