MERCEDES ŽELI DA RAZBIJE OBRAZAC U BRAZILU: Znamo da će biti NAPETO do poslednjeg kruga!
Spremaju kontru: Luis Hamilton i Toto Volf, Foto: EPA / Srdjan Suki

uzvraćaju udarac red bulu

MERCEDES ŽELI DA RAZBIJE OBRAZAC U BRAZILU: Znamo da će biti NAPETO do poslednjeg kruga!

Ferstapen i Red Bul su u naletu

Objavljeno:

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da ekipa mora neke stvari da nadoknadi i da se nada da će moći da "razbije obrazac" u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila, pošto staza Interlagos odgovara Red Bulu.

U poslednje četiri trke u sezoni Mercedes ulazi sa bodom više od Red Bula u konkurenciji konstruktora, ali u bitnijoj borbi njihov vozač Luis Hamilton kasni 19 bodova za Maksom Ferstapenom.

Luis Hamilton, Mercedes
foto: EPA/Davide Gennari

Ferstapen je dominantno pobedio u Meksiku prošlog vikenda, a ako trijumfuje u Brazilu, u preostale tri trke mogao bi da zauzme po drugo mesto i da osvoji prvu šampionsku titulu u karijeri.

- Nadam se da možemo da razbijemo obrazac, pošto je to Red Bulova staza. Ali, daćemo sve od sebe da uzvratimo - rekao je Volf za Skaj.

U poslednje četiri trke u Brazilu, Ferstapen i Hamilton imaju po dve pobede. Poredak na startu u predstojećoj trci odrediće sprint trka, koja je na programu u subotu od 20.30.

Maks Ferstapen
foto: EPA/Vincent Jannink

- Nismo bili najjači na toj stazi prethodnih sezona i ona više odgovara Red Bulu, ali ova godina je pokazala da svašta može da se desi. Takođe, to je i poslednja sprint trka u sezoni, što otvara više mogućnosti - ocenio je Volf.

- Daćemo sve od sebe u Brazilu i svim trkama do kraja. Privilegovani smo što smo i dalje u borbi za titulu i očekujem da će se borbe za obe titule voditi do samog kraja, da će se obe ekipe žestoko boriti do poslednjeg kruga. Imamo nešto da nadoknadimo, znamo da će biti napeta bitka, ali nastavićemo da se trudimo i budemo koncentrisani na krajnji cilj - dodao je on.

Trka za Veliku nagradu Brazila vozi se u nedelju od 18 časova na stazi Interlagos u Sao Paolu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.