RUKOMETAŠICE BEKAMENTA U SJAJNOJ ATMOSFERI IZBORILE NAREDNU RUNDU EVROKUPA: Danas su dobile sledećeg rivala!
Foto: Sportski Savez Aranđelovac

podigle aranđelovac na noge

RUKOMETAŠICE BEKAMENTA U SJAJNOJ ATMOSFERI IZBORILE NAREDNU RUNDU EVROKUPA: Danas su dobile sledećeg rivala!

Žreb je bio na programu u 15 časova u Beču

Objavljeno: 09:43h

Rukometašice Bekamenta iz Bukovičke banje danas su sa nestrpljenjem očekuju žreb 3. kola EHF Evrokupa, nakon velikog uspeha ostvarenog 17. oktobra kada su u svom 'SRC Šumadija' izborile plasman dalje u okviru trećeg po snazi evropskog takmičenja.

Izabranice Saše Boškovića su u divnom ambijentu najpre u subotu u prvoj utakmici 2. kola Evrokupa protiv islandskog Valura nadoknadile pet golova zaostatka na poluvremenu i slavile 29:28.

Sara Garović je blistala sa čak 14 postignutih golova, a Katarina Stepanović je dodala 9.

Sutradan je odigran revanš u kom je lider ARKUS lige potvrdio kvalitet i ubedljivijim trijumfom overio plasman u 3. kolo - 30:24 (16:14).

1 / 6 Foto: Sportski Savez Aranđelovac

Bekament, ranije poznat kao 'Knjaz Miloš', dvostruki prvak Srbije, vodio je čitavu utakmicu, a Garović je ovog puta postigla 8 golova, Stepanović 7, dok se istakla i Jelena Stekić sa 6 pogodaka.

Usledilo je veliko i zasluženo slavlje rukometašica iz Aranđelovca koje su i prethodnih sezona kroz domaće prvenstvo izborile plasman u Evropu, ali zbog troškova takmičenja klub je morao da odustaje od učešća na evro-sceni.

Ovoga puta bila je druga priča, sa srećnim krajem, a iz ŽRK Bekament BB su se zahvalili publici na velikoj podršci, ali i Rukometnom savezu Srbije, bez kog učešće u EHF Evrokupu ne bi bilo moguće.

Ovim rezultatom potvrđene su i odlične partije rukometašica iz Bukovičke banje u domaćoj ligi, gde su trenutni lider sa 10 bodova iz prvih šest kola, ispred aktuelnog prvaka Jagodine (9 bodova iz pet mečeva).

1 / 7 Foto: RTV Šumadija

Svi u Aranđelovcu jedva su čekali ime sledećeg protivnika u Evrokupu i novi praznik rukometa, a garantovano će opet prirediti sjajnu atmosferu.

Žreb je održan u 15 časova u Beču, a Bekament se nalazio u drugom od dva šešira sa po 16 klubova.

Izvlačenjem kuglca kao sledećeg rivala dobile su italijanski Salerno.

Prva utakmica igra se u Aranđelovcu, 13. ili 14. novembra, a revanš je na programu nedelju dana kasnije.

Srbiju će predstavljati i ŽRK Naisa iz Niša, koja će odmeriti snage sa luksemburškim Didelanžom.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

(Espreso/Nedeljko Đukić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.