SAD OTKRILE KOLIKO KOŠTA ORGANIZOVATI OI: Astronomska cifra je u pitanju!
Foto: Profimedia

samo za bogate

SAD OTKRILE KOLIKO KOŠTA ORGANIZOVATI OI: Astronomska cifra je u pitanju!

Nakon ovih informacija biće vam jasno zašto većina država može samo da sanja o organizaciji Olimpijskih igara

Objavljeno:

Sjedinjene Američke Države su uspele da dobiju organizaciju letnjih Olimpijskih igara 2028. godine i one će se održati u Los Anđelesu, ali to će Amerikance papreno koštati.

Zajedno sa Paraolimpijskim igrama za sada se procenjuje da će SAD morati da uloži 6.900.000.000 dolara kako bi pripremila, organizovala i održala OI.

Olimpijske igre
foto: Profimedia

Ta procena dolazi od Kejti Karter, izvršne direktorke organizacionog odbora OI 2028.

"OI i POI će biti fiskalno zdrave i ostaviće nam trajan uticaj na grad koji je domaćin. Pre svega, mi ćemo biti domaćini Igara koje su na vreme i u okviru budžeta", istakla je ona.

Los Anđeles već ima mnogo objekata koji zadovoljavaju standarde i oni će se redom koristiti za razne sportske događaje, a organizacija će se finansirati prihodima od sponzora, prodajom ulaznica i raznim drugim podsticajima.

Iako su Olimpijske igre daleko, organizatori se sada spremaju i za slučaj pandemije. Iskustvo Tokija se mora uzeti u obzir.

"Moramo da budemo spremni za nepoznato. Mislim da je to ključno za svakoga u poslu, a posebno za sport, zabavu i velike događaje. Nikada ne možete biti previše spremni za neočekivano", rekla je Kejti Karter.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.