LUIS BOLJE DA POVUČE REČI O "OREOLU" : Da nije bilo njega, pitanje je da li bi Hamilton dočekao sutra!
Foto: EPA/Lars Baron

neka pazi šta priča

LUIS BOLJE DA POVUČE REČI O "OREOLU" : Da nije bilo njega, pitanje je da li bi Hamilton dočekao sutra!

U ovakvim danima shvatim koliko sam srećan čovek. Potrebna je milisekunda od trkanja do stravične situacije. Danas me neko gledao i čuvao

Objavljeno:

U senci izletanja sa staze i međusobnih optužbi Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena ostala je činjenica koliko je sreće imao Britanac na Monci.

Bolidi Mercedesa i Red Bula su se žestoko sudarili u 26. krugu, a Ferstapenovo vozilo se posle kontakta bukvalno našlo na Mercedesu.

Zadnji desni točak Red Bula je čak dotakao Hamiltonovu kacigu, ali je težu povredu, a možda čak i veliku tragediju, sprečio bezbednosni deo kokpita "oreol".

- 'Oreol' je spasao Luisov život. Hvala još jednom FIA i svima koji rade na tome da naš sport bude bezbedno mesto - poručili su iz Mercedesa.

Formula 1
foto: EPA/Matteo Bazzi

"Oreol" je posle dosta kritika i negodovanja dela F1 sveta uveden kao obavezan deo bolida 2018. godine, a u međuvremenu je sprečio tragedije nekoliko vozača, između ostalih Aleksa Peronija u Formuli 3, te Romana Grožana u F1.

- Spasao mi je vrat! - rekao je Hamilton posle trke, iako je i sam 2016. kritikovao najavu uvođenja ovog bezbednosnog "sistema".

- Molim vas, ne! Ovo je najružnija modifikacija u istoriji Formule 1. Pozdravljam želju da se poveća bezbednost, ali je ovo Formula 1 i sasvim je dobra takva kakva je - rekao je 2016. Hamilton.

Danas sigurno ima drugačije mišljenje.

- U ovakvim danima shvatim koliko sam srećan čovek. Potrebna je milisekunda od trkanja do stravične situacije. Danas me neko gledao i čuvao -

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.