VOLFA JE IZNENADIO POTEZ FERSTAPENA: "Nismo očekivali da će biti na tvrdim gumama, sledeća trka će biti drugačija"!
Foto: EPA / Srdjan Suki

red bul ih nadmudrio

VOLFA JE IZNENADIO POTEZ FERSTAPENA: "Nismo očekivali da će biti na tvrdim gumama, sledeća trka će biti drugačija"!

Mercedes je prvi u konkurenciji konstruktora sa 12 bodova prednosti u odnosu na Red Bul

Objavljeno:

Direktor ekipe Mercedes Toto Volf rekao je da njegova ekipa u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Holandije nije imala dobru procenu, ali da je i dalje u konkurenciji za osvajanje titule.

- Imali smo šansu da steknemo prednost kod odlaska u boks, ali nismo to uradili u pravo vreme. Nismo očekivali da će (Maks Verstapen) biti na tvrdim gumama, ali tako je kako je - rekao je Volf za Skaj.

Ferstapen je pobedio u Holandiji i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu od vozača Mercedesa Luisa Hamiltona. Britanca je ekipa pozvala u boks ranije, kako bi na svežijim gumama po povratku na stazu nadoknadio zaostatak za Verstapenom, ali to se nije dogodilo jer je Hamilton prerano pozvan na zamenu guma.

Hamilton je u više navrata izrazio nezadovoljstvo i pitao ekipu zbog čega je tako rano išao u boks.

Hamilton se bori za titulu sa Verstapenom i svaki bod u šampionatu može da bude odlučujući. Sedmostruki svetski šampion ;je u poslednjem krugu osvojio dodatni bod za najbrži krug trke, nakon što mu ga je pre toga oduzeo timski kolega Valteri Botas, kome je iz ekipe naredjeno da to ne čini.

Kada se videlo da je Botas na dobrom putu da preuzme bod od timskog kolege, iz ekipe su Finca pozvali da to ne čini, a čak mu je i direktor strategije u Mercedesu Džejms Vauls rekao da odustane od toga, ali je Botas ipak u tom trenutku imao najbrži krug.

- On je odustajao od toga, to smo mogli da vidimo i po vremenima koje je postizao, ali mislili smo da je neophodno i da mu to Džejms kaže putem radija - rekao je Volf.

Mercedes je prvi u konkurenciji konstruktora sa 12 bodova prednosti u odnosu na Red Bul.

- Bilo je blizu, a Maks je bio najbrži. Trka u Monci će biti drugačija, a mi smo i dalje u trci za šampionskom titulom - naveo je Volf.

Trka u Italiji vozi se za sedam dana.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.