OČEKIVANO: Pokrenut postupak protiv hokejaškog kluba Partizan!
Foto: Fonet

priča dobija epilog

OČEKIVANO: Pokrenut postupak protiv hokejaškog kluba Partizan!

- Ovakvo ponašanje nije u duhu, niti kulturi hokeja kao sporta, kao ni deo vrednosti i ciljeva propisanih Statutom Saveza hokeja na ledu Srbije
Objavljeno: 22:16h

Savez hokeja Srbije na ledu izdao je saopštenje u kojem najoštrije osuđuje oncident koji se odigrao posle utakmice između Crvene zvezde i Partizana u konkurenciji do 12 godina.

Dečaci iz crno-bele škole su pevali pogrdne pesme na ručun Nebojše Čovića i Aleksandra Vučića, a Savez je najavio da će pokrenuti disciplinski postupak.

- SHLS čvrsto veruje da ovakav incident nije u duhu sporta i da narušava vrednosti koje svi hokejaški radnici neguju svojim svakodnevnim entuzijazmom na očuvanju i razvoju hokeja u domaćim okvirima.

foto: Fonet

- Kao krovni organ hokejaškog sporta u Republici Srbiji, čiji su sastavni deo svi domaći klubovi i njihovi članovi, Savez osuđuje bilo kakav vid netrpeljivosti i širenja mržnje na račun protivnika ili bilo kog drugog hokejaškog radnika ili poklonika ovog sporta, kao i društva u celini. Ovakvo ponašanje nije u duhu, niti kulturi hokeja kao sporta, kao ni deo vrednosti i ciljeva propisanih Statutom Saveza hokeja na ledu Srbije.

- Savez poručuje da je jedni od najvažnijih želja i ciljeva prilikom inicijative za osnivanje i učešće Hokejaškog kluba Beograd u regionalnoj MOL ligi bio je saradnja dva suprotstavljena tabora i rad na zajedničkom dobru, težnja za napretkom i popularizacijom hokeja u našoj zemlji i, iznad svega, negovanje pravih društvenih i porodičnih vrednosti, naročito među omladinom - stoji u između ostalog u saopštenju.

(Espreso.co.rs/hockeyserbia.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.