MANDIĆ UPOZORIO PRED OLIMPIJSKI TURNIR: Razmazili smo mnogo Srbiju, nervira me to... Svi misle samo na ZLATO!
Foto: Starsport©

dosta mu pritiska

MANDIĆ UPOZORIO PRED OLIMPIJSKI TURNIR: Razmazili smo mnogo Srbiju, nervira me to... Svi misle samo na ZLATO!

Srbija je u jakoj grupi, ali to bi moglo da bude dobro i donese lakšeg protivnika u četvrtfinalu

Objavljeno: 09:26h

Dušan Mandić je u intervjuu za B92 govorio o predstojećem nastupu vaterpolo reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vaterpolisti brane zlato osvojeno u Riju pre pet godina.

- Teže je braniti nego osvojiti zlato, svi će hteti da nas skinu sa trona. Mi ćemo pokušati da im zagorčamo taj plan, naravno u bazenu, i odupremo se svim izazovima. Svaka medalja je uspeh, stvarno to mislim iz dubine duše, posebno za ovu generaciju koja je toliko obradovala naciju - rekao je Mandić.

Dušan Mandić
foto: Starsport©

Pojačanje VK Novi Beograd smatra da konstantna najveća očekivanja nacije od vaterpolista nisu opravdana i vidi drugu selekciju kao prvog favortia turnira.

- Razmazili smo mnogo Srbiju. Nervira me to... Kako da me ne nervira? Svi misle samo na zlato. Kako tako? Donekle jeste normalno, favoriti smo, branimo zlato, ali pogledajmo poslednja dva takmičenja. Bili smo peti u svetu i peti u Evropi, to dosta toga govori. To nas je prizemljilo i spustilo. Španija se izdigla u poslednje dve godine, jedan od favorita su - smatra Dušan.

Vaterpolo reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Upravo je Španija bila prejaka za srpski tim više puta prethodnih godina, a dve ekipe se sreću već u prvom kolu. Srbija je u jakoj grupi, ali to bi moglo da bude dobro i donese lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

- Nerviraju me u igračkom smislu. Jedva čekam tu utakmicu protiv njih, još prva. Doživeli smo od njih jedan poraz sa podmlađenom reprezentacijom u četvrtfinalu u Gvangžuu i jedan u Budimpešti, ali i ne tako bitne poraze. Spremaćemo se za njih, idemo korak po korak u 'paklenoj' grupi i ništa nećemo da planiramo unapred. Nismo ni u Riju, a pogotovo nećemo sada jer je teže - jasan je Mandić, MVP finalnog turnira Lige šampiona koju je osvojio sa Pro Rekom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.