9 SRPSKIH GLADIJATORA: Nole drži 4 Ginisova rekorda, a ko su ostali Srbi u slavnoj knjizi? (VIDEO)
Foto: Fonet/Fonetap/AP

oni su naš ponos

9 SRPSKIH GLADIJATORA: Nole drži 4 Ginisova rekorda, a ko su ostali Srbi u slavnoj knjizi? (VIDEO)

Ovi momci su upisali svoja imena neverovatnim podvizima koje su napravili i zbog kojih su jedinstveni u svetu
Objavljeno: 20:03h

Srpski sport je jedan od najuspešnijih na svetu kada se pogleda veličina zemlje i broj stanovnika koje ima naša zemlja, a to ne pokazuju samo uspesi na raznim velikim takmičenjima i osvojene medalje i titule, već i to koliko je Srba završilo u Ginisovoj knjizi rekorda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Baš tokom proteklog vikenda smo imali novog sunarodnika koji je uspeo da se upiše u najprestižniju knjigu svetskih rekorda na svetu i tako povećao broj srpskih predstavnika, a uspeh oficira Vojske Srbije nas je inspirisao da potražimo koji su to naši ljudi uspeli da se u sportskim disciplinama upišu u Ginisovu knjigu rekorda.

JUNAČKO SRCE: Srbin oborio Ginisov rekord po broju sklekova! (FOTO) (VIDEO)

1. Srđan Ristić (sklekovi)

foto: mod.gov.rs

Desetar iz Kragujevca i bivši pripadnik bataljona za specijalna dejstva VS je uspeo da uradi 2.370 sklekova za sat vremena, čime je postao Ginisov rekorder nadmašivši prethodnog vlasnika rekorda za 150 sklekova.

2. Ervin Katona (strongmen)

foto: AP

Najjači čovek u Srbiji je uspeo u čak dve discipline da se upiše u Ginisovu knjigu - rampa (podizanje dva automobila od po 1.000 kg pod nagibom od 15 stepeni u trajanju od 1,02 minuta; i u najbržem prevrtanju guma na 20 metara.

3. Vinko Trivunović (zgibovi)

Pripadnik novosadske Žandarmerije je postavio Ginisov rekord kao čovek koji je uradio najviše zgibova za 24 sata, ukupno 5.820.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.