Mercedes uzeo titulu, a i Rozberg joj je mnogo bliži od Hamiltona!
Foto: Reuters

Rasplet

Mercedes uzeo titulu, a i Rozberg joj je mnogo bliži od Hamiltona!

U završnici sezone, Nemac je trijumfovao ispred Britanca i na korak je od šampionske titule
Objavljeno: 10:22h

Vozač Mercedesa Niko Rozberg pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana i na 33 boda uvećao prednost nad klupskim kolegom Luisom Hamiltonom, a njihova ekipa osvojila je treću uzastopnu šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nemac je ostvario devetu pobedu u sezoni, 23. u karijeri, a prvu na stazi Suzuka uz vreme od sat, 26 minuta, 43 sekunde, 333 i to je njegova četvrta pobeda u poslednjih pet trka posle letnje pauze.

foto: Reuters

Drugo mesto zauzeo je Maks Verštapen iz Red Bula sa 4,978 sekundi zaostatka, a treći kroz cilj prošao je Hamilton sa zaostatkom od 5,776 sekundi.

Vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen zauzeli su peto i šesto mesto, a sedmi je bio Danijel Rićardo iz Red Bula. Bodove su još osvojili Serhio Peres i Niko Hulkenberg iz Fors Indije i vozači Vilijamsa Felipe Masa i Valteri Botas.

foto: Reuters

Raikonen je zbog promene menjača umesto sa trećeg startovao sa osmog mesta, dok je Baton zbog promene motora startovao sa poslednje pozicije, a ne sa 17.

Rozberg je dobro startovao sačuvao je prvo mesto, dok je njegov klupski kolega Hamilton izuzetno loše počeo, na startu je izgubio šest pozicija i pao na osmo mesto. Rozberg je vodio ispred Verstapena, Peresa, Fetela i Rikarda. Fetel je ubrzo obišao Peresa za treće mesto, a Raikonen u šestom krugu Hulkenberga za šesto, dok je vodeći vozač Mercedesa za to vreme stekao tri sekunde prednosti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.