NAJLEPŠA SPORTISKINJA SVETA DOLAZI IZ RUSIJE: A zbog navodnog ubistva je došla u centar pažnje - ONA PROSTO SIJA!
Foto: printscreen/instagram/_zottova_

Gori

NAJLEPŠA SPORTISKINJA SVETA DOLAZI IZ RUSIJE: A zbog navodnog ubistva je došla u centar pažnje - ONA PROSTO SIJA!

Od desete godine trenira karate pod pažljivim rukovodstvom svoga oca

Objavljeno:

Prelepa ruska Karatiskinja Marija Zotova bila je u centru pažnje pre godinu i po dana, kada je, kako su tada preneli svetski mediji u samoodbrani isprebijala dva muškarca koja su je napala. Navodno, tada je jedan od njih podlegao povredama u bolnici.

Pažnji javnog mnjenja je doprineo i devojčin izgled, koji nikako ne izaziva asocijacije sa nasiljem. Kasnije se ispostavilo da je uzbuna bila lažna.

Ali zato je medijska priča pobudila interesovanje za mladu sportistkinju kojoj su davali epitet prelepe sportiskinje.

Marija je rodom iz podmoskovskog grada Klin. Od desete godine trenira karate pod pažljivim rukovodstvom svoga oca. Sada ima tek 20 godina, a već je majstor sporta, ima crni pojas i članica je prve postave ruske reprezentacije u karateu.

U reprezentaciju je pozvana 2017. godine, kada su treneri primetili njen talenat na turniru Ruskog studentskog sportskog karate saveza.

Zotova je 2018. godine u ženskoj reprezentaciji ekipno osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu u karateu u Madridu, a 2019. je osvojila zlato na juniorskom prvenstvu Rusije, ovoga puta u individualnoj kategoriji.

Marija dosta putuje, mnogo voli grad Soči, gde reprezentacija često odlazi na pripreme. Uzgred, na Instagramu ona već ima preko 51.000 pratilaca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.