DANSKA I FRANCUSKA NAKON DRAME ODOŠE DALJE! Španci i Šveđani laganim gasom prošli u polufinale!
Foto: Profimedia

A tek je počelo

DANSKA I FRANCUSKA NAKON DRAME ODOŠE DALJE! Španci i Šveđani laganim gasom prošli u polufinale!

Regularni deo završen je rezultatom 28:28, a produžeci rezultatom 35:3

Objavljeno:

Odigran je prvi četvrtfinalni duel na Svetskom prvenstvu u rukometu.Danska je nakon sedmeraca savladala domaćina Egipat.

Regularni deo završen je rezultatom 28:28, a produžeci rezultatom 35:35.

Od samog početka meča utakmica je bila borbena. Igralo se u serijama. Danci su za nijansu bili bolji prvo poluvreme i dobili rezultatom 16:13.

U nastavku su se probudili Egipćani, uspeli izjednačiti, ali Danci opet odlaze na +2.

Međutim Egipat se brzo vratio u meč, tako da je rezultat pet minute pre kraja glasio 25:25.

Svetsko prvenstvo u rukometu
foto: Profimedia

U poslednjem minutu prava drama, Danci su imali napad za polufinale, Egipćani su se odbranili tako da je završeno 28:28 i duel je otišao u produžetke.

U produžetku ponovo haos. Danska je imala vođstvo, ali onda Hansen deset sekundi pre kraja pravi glupost, dobija crveni karton, Egipćani dolaze u egal sa sedmerca na 34:34 i ulazi se u nove produžetke.

Novi produžeci ponudili su neverovatnu partiju golmana Landina, ali napad Danske je zakazao, ni Egipćani se nisu proslavili, završilo je 35:35 i putnika u polufinale odlučili su sedmerci.

Svetsko prvenstvo u rukometu
foto: Profimedia

U sedmercima više sreće su imali Danci (4:3).

Kod Danske najefikasnije je bio Hansen sa devet golova, pratio ga je Saugstrup sa šest. U selekciji Egipta raspoložen je bio Omar sa osam pogodaka, po pet su postigli El Dera i Cajnlabedin. Kod Danske na golu je briljirao Landin.

Svetsko prvenstvo u rukometu
foto: Profimedia

Rukometaši Španije večeras su bez problema pobedili Norvešku sa 31:26 i plasirali se u polufinale Svjetskog prvenstva.

Španci su u drugom poluvremenu uspeli da prelome meč u svoju korist, iako su Norvežani u prvom delu bili ravnopravan protivnik.

Rukomet
foto: Profimedia

Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 11:10 za Norvešku, ali je Španija u drugom briljirala i došla do prednosti koju Norvežani nisu uspeli da nadoknade.

Na kraju Španci su slavili sa 31:26 i zasluženo izborili mesto u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Špance je do pobjede vodio Dujšebajev sa osam golova, dok je Marčan dodao šest. U ekipi Danske istakao se Joendal sa šest pogodaka.

Rukomet
foto: Profimedia

Plasman u polufinale izborila je i Švedska koja je bez problema deklasirala Katar sa 35:23. Šveđani su lagano došli do polufinala protiv Katara za koji je i četvrtfinale veliki uspeh.

Rukomet
foto: Profimedia

Skandinavce su do pobede vodili Črinc i Pelas koji su večeras dali po osam golova. U ekipi Katara najefikasniji je bio Marco s pet pogodaka.

Rukometaši Francuske plasirali su se večeras u Gizi u polufinale Svetskog prvenstva savladavši Madjarsku nakon produžetka sa 35:32 (12:14, 18:16, 5:2).

U selekciji Francuske najbolji učinak imao je Mikael Gigu sa šest pogodaka, pet golova je dodao Ugo Deska, a Nedim Remili je postigao četiri gola.

Madjarsku je predvodio Bence Banhidi sa šest golova, a po pet su dali Mate Lekai i Boka Bendeguz.

Španija je u četvrfinalu pobedila Norvešku sa 31:26 (21:15), dok je selekcija Švedske ubedljivo savladala Katar rezultatom 35:23 (14:10).

U polufinalima, koja su na rasporedu u petak, igraće Danska protiv Španije, odnosno Francuska protiv Švedske.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.