STRAŠNA DRAMA: Slovenci ukrali Šveđanima pobedu u poslednjoj sekundi! Poslednje kolo odlučuje ko ide u četvrtfinale
Foto: EPA/Mohamed Abd El Ghany

Svetsko prvenstvo u rukometu

STRAŠNA DRAMA: Slovenci ukrali Šveđanima pobedu u poslednjoj sekundi! Poslednje kolo odlučuje ko ide u četvrtfinale

Izuzetno uzbudljiv i dramatičan dan na prvenstvu sveta u Egiptu

Objavljeno:

Biće drame u grupi 4 Svetskog prvenstva u Egiptu s obzirom na to da će poslednje kolo odlučiti koje će dve ekipe da se plasiraju u polufinale.

U fenomenalnoj utakmici Slovenija je takoreći u poslednjim sekundama uspela da se spase poraza od Švedske 28:28 i sačuva nadu za prolazak u četvrtfinale.

Švedska je bolje otvorila utakmicu, a sredinom prvog poluvremena imala je i najveću prednost (11:6). Međutim, Slovenci se nisu predavali i do odmora su uspeli da smanje na gol zaostatka (15:14).

I u drugom delu Švedska je do pred sam kraj konstantno bila u prednosti, ali neka dva minuta pre kraja ekipa Ljubomira Vranješa je po prvi put povela (27:26). No, Švedska sa dva uzastopna pogotka ponovo prelazi u vođstvo, da bi u samom finišu meča Slovenci dali gol u poslednjoj sekundi za konačnih 28:28.

Gajić sa šest i Zarabec sa pet pogodaka bili su najefikasniji kod Slovenije, dok su Vane sa sedam, te Hrinc sa pet pogodaka bili najefikasniji kod Švedske.

Rusija je u 4. kolu grupe 4 nadigrala Severnu Makedoniju. Slavila je rezultatom 32:20, pa je opravdala ulogu favorita.

Pitanje pobednika bilo je odlučeno već nakon prvog poluvremena s obzirom da su Rusi na odmor otišli sa plus 10 (19:9), a u drugom poluvremenu su samo posao priveli kraju.

Soroka sa šest i Kornev i Vasilev sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod Rusije, dok je Kuzmanovski sa šest pogodaka bio najučinkovitiji kod Severne Makedonije.

Nakon 4. kola na čelu tabele nalazi se Egipat sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirana Švedska, dok Rusija i Slovenija imaju po bod manje. U poslednjem 5. kolu snage će odmeriti Slovenija i Egipat, te Rusija i Slovenija i upravo ishodi ovih mečeva daće odgovor na pitanje koje dve reprezentacije će u četvrtfinale.

U grupi 3 Norveška je ostvarila mnogo važnu pobedu nad Alžirom 36:23, ali je i Portugalija nastavila da joj diše za petama trijumfom nad Švajcarskom 33:29.

Nije čak ni isključeno da na kraju i gol razlika odlučuje koja će od ove dve ekipe se plasirati među 8 najboljih zajedno sa Francuskom koja je takoreći overila prvo mesto trijumfom nad Islandom 28:26.

Portugal je nastavio sa dobrim igrama u Egiptu. Ituriza sa sedam, te Magaljaeš sa šest pogodaka su predovdili Portugal, dok je Šmid sa 11 pogodaka bio najefikasniji kod Švajcarske.

Norveška je bila veliki favorit u meču sa Alžirom i opravdali su ulogu favorita.

Najbolji strelci na meču bili su Sagosen i Blonc sa po šest postignutih golova, dok su po četiri postigli Kuliksen i Rejnkind. Na drugoj strani, Ajub je sa sedam pogodaka bio najefikasniji, Saker je imao četiri gola, koliko i Sadok.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.