DOBRO DA JE UOPŠTE ŽIV! PRELOMI, POTRES MOZGA... Poznate povrede skijaša posle horor pada pri brzini od 150 km/h!
Foto: Profimedia

Može neko da pogine

DOBRO DA JE UOPŠTE ŽIV! PRELOMI, POTRES MOZGA... Poznate povrede skijaša posle horor pada pri brzini od 150 km/h!

Prema navodima, on je zadobio teži potres mozga, prelom desne ključne kosti i pokidane ligamente desnog kolena

Objavljeno:

Švajcarski skijaš Urs Krinbuel koji je pri punoj brzini u toku svoje trke u Kicbilu poleteo pri brzini od 147 km/h hitno je helikopterom prebačen u bolnicu, gde su mu ustanovljenje teške povrede.

Urs Krinbuel
foto: Profimedia

Prema navodima, on je zadobio teži potres mozga, prelom desne ključne kosti i pokidane ligamente desnog kolena, objavio je Skijaški savez Švajcarske.

- Krinbuel će noć provesti u bonici radi nadzora, a sutra bi se trebao vratiti u svoju zemlju - dodao je Savez koji je istakao kako je skijaš pri svesti.

Na toj stazi se često dešavaju problemi, a sa njima su upoznati i ostali skijaši.

- Dva dana tražimo rezanje tog posljednjeg skoka, koji je predugačak. Na njemu letimo oko 80 metara pri brzini većoj od 145 km/h i trebali su ga skratiti. Ali su to odbili i sada su za to krivi - rekao je Francuz Džoan Klarej, koji je teško pao na istom mestu u četvrtak na treningu, a na spustu je bio četvrti.

Urs Krinbuel
foto: Profimedia

Organizatori su uputili izvinjenje zbog tog konačnog skoka, ali su i istakli da su ga dosta obradili u četvrtak, no da su vremenske neprilike i led na stazi jako ubrzali prilaz tom skoku u petak.

Urs Krinbuel
foto: Profimedia

Američki skijaš Rajan Sigl, koji je takođe teško pao na spustu u petak pre nego što je evakuisan helikopterom, ima manji prelom vratnog pršljena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.