Otvoreno pismo javnosti oca Ivane Maksimović: Ponizili su je i omalovažili!
Foto: Fonet

ispričao šta mu je na duši

Otvoreno pismo javnosti oca Ivane Maksimović: Ponizili su je i omalovažili!

Goran Maksimović je objasnio sa kakvim su se problemima susreli srpski strelci i strelkinje na Olimpijskim igrama i okrivio ljude koji rade u Streljačkom savezu
Objavljeno:

Želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta i OKS na finansijskoj podršci bez koje nije bilo moguće realizovati program priprema u celom olimpijskom ciklusu.

foto: Promo

Po završetku Olimpijskih igara u Riju želim da dam osvrt na događaje koji su prethodili odlasku na OI, a za koje smatram da su možda uticali na mentalnu stabilnost naših strelaca u Riju kako je to sportski direktor reprezentacije ocenio na kraju. Posvetiću se samo mom strelcu, Ivani Anđušić Maksimović.

Odluka i posebno obrazloženje sportskog direktora streljačke reprezentacije, da u stručni štab za Rio ne uvrsti trenere strelaca iz Prve grupe kategorisanih u OKS, već trenera koji na više od pola priprema i takmičenja uopšte nije bio sa timom, izazvala je veliko negodovanje u skoro celom timu.

foto: Fonet

Na sastanku sa strelcima i njihovim trenerima, sportski direktor je dao "stručno obrazloženje" - da nikad do sada nije bio na OI i da najverovatnije neće imati drugu priliku da ode. Odluka je Ivanu dosta pogodila, jer je predstavljala poniženje i omalovažavanje svega postignutog u karijeri. Iako je jedini naš strelac koja je u kontinuitetu od Londona, svake godine osvajala medalje na velikim takmičenjima, srebro na OI i tri evropske medalje, sportskom direktoru nije bilo dovoljno.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.