OTKAZANO TAKMIČENJE U ČUVENOM VENGENU: Razlog je pojava novog soja korone koji su doneli turisti iz Britanije!
Foto: EPA/Jean-Christophe Bott

skijanje u problemu

OTKAZANO TAKMIČENJE U ČUVENOM VENGENU: Razlog je pojava novog soja korone koji su doneli turisti iz Britanije!

Kanton je zabrinut zbog brzine kojom se širi virus - navodi se u saopštenju zdravstvenih vlasti Berna, navodeći porast od skoro nijednog slučaja do 60 u Vengenu u roku od četiri nedelje

Objavljeno:

Švajcarske vlasti otkazale su danas tri čuvene skijaške trke Svetskog kupa u Vengenu zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

Vengen je od petka do nedelje trebalo da bude organizator tri trke Svetskog kupa.

Vlasti Berna su posle konsultacija sa Međunarodnom skijaškom federacijom (FIS) i Skijaškim savezom Švajcarske zbog porasta broja zaraženih povukle dozvolu za organizaciju trka.

- Kanton je zabrinut zbog brzine kojom se širi virus - navodi se u saopštenju zdravstvenih vlasti Berna, navodeći porast od skoro nijednog slučaja do 60 u Vengenu u roku od četiri nedelje.

Skijanje
foto: Damir Dervišagić

Vlasti su navele da je porast zaraženih zbog novog soja koronavirusa iz Velike Britanije.

- Od stanovnika Vengena se traži da ostanu u svojim kućama i izbegavaju kontakt sa ljudima koji nisu iz domaćinstva - dodaje se.

Stotine takmičara, zvaničnika i članova ekipa trebalo je da doputuju u Vengen, gde su trke Svetskog kupa organizovane od januara 1967. godine. Umesto u Vengenu, trke će biti održane u austrijskom Kicbilu.

U subotu 16. i nedelju 17. januara biće održane dve trke u slalomu, posle toga, dve trke spusta na programu su u petak i subotu, dok je za 24. januar planiran superveleslalom.

Termin drugog spusta iz Vengena još nije određen.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.