SRPSKI SPORT TUGUJE: Preminuo popularni 'DOKTOR', legendarni takmičar, trener i funkcioner!
Foto: Streljački savez Srbije

ŽALOSNA VEST

SRPSKI SPORT TUGUJE: Preminuo popularni 'DOKTOR', legendarni takmičar, trener i funkcioner!

Slobodan bojković je preminuo u subotu u 75.godini posle duge i teške bolesti

Objavljeno: 16:34h

Slobodan BojkovićDoktor“, jedan od veterana beogradskog i srpskog streljaštva, preminuo je u subotu u 75.godini posle duge i teške bolesti.

Bojković je ostavio dubok trag u srpskom streljaštvu, kao dugogodišnji trener i predsednik SK Zvezdara, član Upravnog odbora, predsednik Stručnog saveta Streljačkog saveza Beograda… Veliki doprinos razvoju streljaštva dao je i kao trener i kao sportski radnik.

Streljaštvom je počeo da se bavi u Partizanu, odakle je prešao u Zvezdaru, u kojoj je radio više od 40 godina. Kao strelac, takmičio se puškom u nacionalnom i međunarodnom programu, a kao trener učio je i iznedrio mnoge vrhunske strelce, reprezentativce, učesnike i osvajače medalja na velikim takmičenjima. Među njima su olimpijka Valentina Atanaskovski, Gordana Jojić Nikolić, Aleksandra Ristović, Nina Radulović, Jovana Rula, Igor Čotra i mnogi drugi.

Nije pravio razliku između strelaca, sa podjednakim entuzijazmom radio je sa takmičarima svih kategorija i disciplina, od pionira do seniora.

Slobodan Bojković je imao važnu ulogu i u organizaciji značajnih takmičenja u našem glavnom gradu. Bio je jedan od pokretača Internacionalnog prvenstva Beograda, koje je baš danas održano 45.put i jedan je od zaslužnijih što je ovo takmičenje izraslo u jedan od najuglednijih mitinga vazdušnim oružjem u Evropi.

Pre šest godina, kada su u požaru stradale prostorije SK Zvezdara nije odustajao i pre svega zahvaljujući njegovim velikim zalaganjem klub je opstao i izborio se za nove prostorije. Bojković je bio i osnivač Memorijalnog turnira „Gordana Jojić Nikolić“, koji je Zvezdara organizovala godinama.

Mesto i datum ispraćaja Slobodana Bojkovića biće naknadno saopšteni.

(Espreso.co.rs/Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.