BOMBA! Partizan predstavio novog trenera, čuveni stranac na klupi crno-belih!
Foto: Starsport©

grom iz vedra neba

BOMBA! Partizan predstavio novog trenera, čuveni stranac na klupi crno-belih!

Potpuno neočekivano

Objavljeno:

Novi šef stručnog štaba HK Partizan je četrdesetosmogodišnji ruski stručnjak Aleksej Jaruškin (Alexey Yarushkin) iz Moskve.

U trenerskoj karijeri (od 2008.godine), vodio je najznačajnije ruske klubove u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Dugo je bio trener u školi hokeja CSKA-Moskva, radio je i kao glavni trener u KHL profesionalnoj ligi i MHL kao i VHL ligi predvodeći ekipe Spartak Moskva 2016/17 i SKA St.Petersburg 2015/16, Vitez 2010/11, Buran Voronjež 2018/2020. Kao asistent selektora radio je u Ruskom hokejaškom savezu sa nacionalnom selekcijom U17.

foto: HK Partizan

“Za mene ovo nije izazov, već prosto posao koji treba da radim. Moj osnovni zadatak je da srpskim hokejašima i trenerima prenesem znanje i bogato iskustvo koje sam stekao radeći u Rusiji. Znam da je hokej u Srbiji nekada bio na višem nivou nego danas. Naš cilj je da kroz naporan rad budemo konkurentni u svim takmičenjima i osvajamo trofeje. Insistiram na disciplini i dobrom klizanju. Pokušaću da unesem u rad ono što su mene učili u detinjstvu, ruske hokejške tradicije i sistem rada koji se primenjuje u ruskim klubovima“, istakao je Jaruškin na predstavljanju u ledenoj dvorani Pionir u Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.