NAJJAČI SRPSKI RUKOMETAŠ IKADA OTIŠAO U PENZIJU: Osvojio je sve što se može osvojiti i sada zasluženo može da uživa
Foto: Reuters

penzioner

NAJJAČI SRPSKI RUKOMETAŠ IKADA OTIŠAO U PENZIJU: Osvojio je sve što se može osvojiti i sada zasluženo može da uživa

Momir Rnić imao je zavidnu sportsku karijeru

Objavljeno: 11:08h

Momir Rnić – Čape, jedan od najvećih srpskih rukometaša svih vremena, svojevremeno proglašen za najboljeg odbrambenog igrača na svetu, postao je ovih dana pravi penzioner.

Naime, kako je rođen februara 1955. godine, ovog meseca ispunio je zakonske uslove i penzionisao se sa mesta upravnika Kristalne dvorane u Zrenjaninu.

– Sportisti i sportski radnici, bar ja tako mislim, nikad stvarno ne idu u penziju. Sad počinjem drugi deo života, ili treći… Mislim da se ništa dramatično u mom životu neće promeniti, osim što ću imati više slobodnog vremena, a manje konkretnih zaduženja – prokomentarisao je za portal zrenjaninski.com novu fazu u svom životu proslavljeni Čape.

Rnić dodaje i da je vrlo srećan što je penziju dočekao u odličnom zdravstvenom stanju. Nema još konkretnije planove, ali ističe da će svakako ostati aktivan u sportu, koji mu je, na ovaj ili onaj način, obeležio dosadašnji život.

Momir Rnić imao je zavidnu sportsku karijeru.

Boje reprezentacije Jugoslavije branio je 217 puta i postigao je 411 golova. Kao član i kapiten reprezentacije Jugoslavije bio je prvak Balkana dva puta (Varaždin 1978. i Lovet 1980. godine), a u Istanbulu (1983. godine) osvojio je srebrnu medalju.

Prvak Mediterana bio je dva puta (Split 1979. i Maroko 1983. godine). Vicešampion sveta u Dortmundu (1982. godine) i prvak sveta u Švajcarskoj (1986. godine).

Zlatnu medalju osvojio je na Olimpijadi u Los Anđelesu (1984), a bronzanu u Seulu (1988. godine). Bio je član reprezentacije sveta u meču sa Danskom (Brondbi 1985. godine).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.