ODRŽAN ATLETSKI SPEKTAKL NA TRGU REPUBLIKE: Olimpijski šampion zamalo pred Srbima da sruši svetski rekord!
Foto: Starsport©

podrška je bila izvanredna

ODRŽAN ATLETSKI SPEKTAKL NA TRGU REPUBLIKE: Olimpijski šampion zamalo pred Srbima da sruši svetski rekord!

Revijalni miting je okupio svetskog prvaka Kovača i olimpijskog šampiona Krauzera

Objavljeno:

U Beogradu, na Trgu Republike, održan je ovog četvrtka pravi atletski spektakl, a srpska publika mogla je uživo da vidi svetskog protiv olimpijskog šampiona.

Najbolji bacači kugle na svetu bili su deo revijalnog mitinga u Beogradu pod nazivom "Dobaci do 22" koji je organizovan kao prvi promotivni događaj za Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani koje će biti održano u Srbiji 2022. godine.

foto: Starsport©

Aktuelni olimpijski pobednik Rajan Krauzer nastavio je i u Beogradu da beleži sjajne rezultate ove sezone, pa je i sada pobedio sa rezultatom 22,37 metara.

Posle sjajnog ostvarenja od 22,74 u Zagrebu pre tri dana, očekivalo se da možda olimpijski šampion napadne i svetski rekord, ali i dalje je daleko od sunarodnika Rendija Barnsa koji je pre više od 30 godina bacio 23,12.

foto: Starsport©

Drugo mesto osvojio je Džo Kovač, svetski šampion i olimpijski viceprvak sa 20,64. Treći je bio Kemal Mešić, reprezentativac Bosne i Hercegovine daljinom od 19,34 metara.

foto: Starsport©

Na preostale četiri pozicije plasirali su se takmičari iz Srbije: Veljko Nedeljković (18,82), Bogdan Zdravković (17,72), Dino Tumbul (15,83) i Elen Zornić (15,52).

foto: Starsport©

Zbog povrede je od učešća dan pre takmičenja odustao Asmir Kolašinac, reprezentativac Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.