REPREZENTATIVAC SRBIJE OPISAO BORBU SA KORONOM: Imao sam 2 dana temperaturu, ali psihički je bilo teško!
Foto: Starsport©

ostavilo je traga

REPREZENTATIVAC SRBIJE OPISAO BORBU SA KORONOM: Imao sam 2 dana temperaturu, ali psihički je bilo teško!

Nakon priprema u Grčkoj morao je u obavezni karantin, a dugu i nesvakidanšnju pauzu kasnije je "upotpunila" i situacija u Srbiji, kao i to da je bio zaražen virusom

Objavljeno: 16:23h

Vaterpolo reprezentativac Srbije Draško Gogov rekao je da mu je prekid priprema sa reprezentacijom teško pao, kao i da se dobro oseća nakon što se oporavio od koronavirusa.

Pripreme vaterpolista prekinute su kada je potvrđeno da je Nemanja Vico zaražen korona virusom, a posle toga pozitivan nalaz imali su selektor Dejan Savić i Gogov.

- Predugo je trajalo. Dobro sam sada, hvala Bogu. Lagano se vraćam u trening. Uradio sam nekoliko testova i na kraju sam dobio negativan nalaz. Sve vreme sam bio kod kuće. Imao sam simptome, dva dana temperaturu, gubitak čula ukusa i mirisa nekih desetak dana. Sada se osećam se najnormalnije - rekao je Gogov Tanjugu.

foto: Starsport©

Bivši vaterpolista Partizana i Triestine početkom marta napustio je Italiju zbog obaveza sa reprezentacijom Srbije u Svetskoj ligi.

Nakon priprema u Grčkoj morao je u obavezni karantin, a dugu i nesvakidanšnju pauzu kasnije je "upotpunila" i situacija u Srbiji, kao i to da je bio zaražen virusom.

- Mnogo vremena sam proveo u izolaciji, računajući broj dana u karantinu posle Grčke, uz period kada sam imao koronu i uz policijski čas i zabranu kretanja. Psihički je bilo baš teško, trudim se da se vratim u normalu. Sigurno da je to ostavilo traga, ali nadam se da ću da prebrodim sve to - rekao je Draško Gogov.

foto: Starsport©

On je istakao da mu prvi period tokom vanrednog stanja nije toliko teško pao, jer je to iskoristio da se odmori kao i svi ostali sportisti.

- Meni je najveći problem bio prekid priprema sa reprezentacijom. Krenuli smo sa radom, radili smo u vodi tri nedelje, počeli smo da se vraćamo u formu i meni se desila situacija sa koronom. To mi je baš teško palo. Svaki profesionalni sportista je navikao da imao svoju rutinu, svi smo navikli da trošimo energiju i treniramo i onda kada niste u prilici da to radite, stvarno je teško. Imao sam neki osećaj teskobe. Imao sam potrebu da treningom, ali sam znao da ne smem da treniram zbog zdravstvene situacije - rekao je Gogov i dodao da mu je u tom periodu najviše pomogao razgovor sa svojim prijateljima i porodicom.

Posle igranja u inostranstvu, Gogov će kariijeru nastaviti u Srbiji kao igrač VK Novi Beograd 11. april.

- Moj trogodišnji ugovor u Italiji je istekao i bio sam na prekretnici da li ću da nastavim karijeru u Trstu ili ću da idem u neku drugu italijansku ekipu. U međuvremenu je došla ponuda iz Novog Beograda, koja je bila konkretna i nisam morao mnogo da razmišljam.

Ponovo će sarađivati sa legendarnim Vladmirom Vujasinovićem, koji mu je svojevremeno bio trener u Partizanu, što je bio jedan od razloga da se vrati u rodni grad.

- Najveći uticaj na tu odluku imalo je to što je trener ekipe Vlada Vujasinović, koji me je uveo u seniorski vaterpolo i sa kojim sam prošao najviše. Imao je nemerljiv utiacaj na moju karijeru i verujem da će tako biti i dalje. Druga stvar su dobri uslovi u klubu, sastavljena je izuzetno jaka ekipa. Posle četiri godine u inostranstvu vraćam se u rodni grad i presrećan sam zbog toga - rekao je on.

Gogov je istakao da će srpska vaterpolo liga ove sezone biti prilično jaka, što nije bio slučaj prethodnih godina.

- Desile su se neke pozitivne promene i svakom čoveku koji voli sport, a pogotovo vaterpolo, mora da bude drago zbog toga. Usudiću se da kažem da će naša liga biti jedna od boljih u Evropi. Drago mi je što sa ja došao u ekipu koja će biti veoma jaka, ali mislim da to ne bi imalo tolikog efekta da se i ostale ekipe nisu pojačale. Imaćemo jaku konkurenciju i samim tim će borba za trofeje biti neizvesnija. Sve će biti mnogo kvalitetnije. To su sve pozitivne stvari i nadam se da sve to neće biti kratkog daha i da će to potrajati i narednih godina.

Reprezentativac Srbije sa novim klubom najavio je osvajanje trofeja u domaćim takmičenjima.

- Po tome kakvu ekipu imao, mislim da nam cilj treba da bude osvajanje titule i trofeja u Kupu. Bilo bi pogrešno postaviti neki drugačiji cilj. Treba što više da napredujemo u igri, da budemo što bolji kao ekipa, ali i kao pojedinici - zaključio je Gogov.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.