KORONA UBILA SUPERZVEZDU PROFESIONALNOG RVANJA: Fanovi širom sveta u neverici (VIDEO)
Heris i Hogan su bili ljuti rivali, Foto: Youtube printscreen

tuga u svetu sporta

KORONA UBILA SUPERZVEZDU PROFESIONALNOG RVANJA: Fanovi širom sveta u neverici (VIDEO)

Borio se pod nadimcima Šećerni medved Heris i Misisipi Mauler pre nego što je usvojio ime Kamala.

Objavljeno: 08:29h

Kako prenosti portal Deadline, američki profesionalni rvač Džejms "Kamala" Heris je preminuo u 70. godini života, potvrdila je američka rvačka federacija WWE.

Oni nisu naveli uzrok njegove smrti, ali sudoeći prema Fejsbuk objavi Kenija Kazanove pisca koji je koautor Herisove autobiografije, rvač je umro od koronavirusa. Vašington Post je izvestio da je Heris pretrpeo mnogo zdravstvenih problema i da su mu amputirane obe noge poslednjih godina zbog komplikacija sa dijabetesom

Fanovi su Harisa poznavali kao rvačku superzvezdu "Kamala" ili "Ugandski div". Kamalu su karakterisale afrička maska, bojna boja i platneni pokrivač. Ušao je u ring bos i jedva da je izgovorio bilo koju reč i bio je vrlo iskonski dok je terorisao svoje protivnike. Bio je veliki miljenik navijača dok se borio u rvanju na svetskom prvenstvu u rvanju, WCWi WWE do 2006. godine.

Rođen 28. maja 1950. u Senatobiji u državi Misisipi, Heris je odrastao u Jim Crow South i brao je pamuk i vozio kamione. Ubrzo se preselio u luku Benton u Mičigenu, gde je njegova karijera u rvanju počela pod nadzorom rvača Boba iz Brazila. Borio se pod nadimcima Šećerni medved Heris i Misisipi Mauler pre nego što je usvojio ime Kamala.

Njegova karijera bila je na vrhuncu tokom WWF-a sada-WWE-ovih 80-ih godina vladavine Džejka "Zmije" Robertsa i Hulk Hogana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Deadline.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.