POZNATI BORAC JE IZ ČISTA MIRA PAO, LEKARI MISLILI DA MU NIJE NIŠTA: Kažu da je srce prestalo da mu kuca!
Foto: Profimedia

STRAŠNO

POZNATI BORAC JE IZ ČISTA MIRA PAO, LEKARI MISLILI DA MU NIJE NIŠTA: Kažu da je srce prestalo da mu kuca!

Potresna priča

Objavljeno:

UFC-ov poluteškaš Kori Anderson (30) u februaru je izgubio od Jana Blačovica (37), a posledice nokauta osetio je šest dana kasnije. Šetao je i samo pao te završio u hitnoj sa povredama glave.

U februaru je u prvoj rundi izgubio nokautom od Jana Blažovica (37), a nakon toga se o njemu nije mnogo čulo. Pre toga imao je četiri pobede zaredom, a onda je Kori 'Overtime' Anderson (30) naprosto nestao. A sad je jasno i zašto jer je iza njega bilo veoma teško razdoblje.

foto: Profimedia

Borac se nakon nekog vremena javio na Facebooku sa uznemirujućom porukom, ali i fotografijama.

- Bio je to dug put povratka, no napokon smo nazad. 21. februara, nakon moje poslednje borbe, zamračilo mi se te sam pao i udario glavom u šljunak dok sam šetao. Završio sam na hitnom prijemu i tamo sam proveo pet dana, prošavši razne testove da bi saznali što mi se dogodilo. Prošao sam razne lekare i svi osim jednog su mi rekli kako sam kolabirao od udaraca i nedostatka vode te hrane, nakon što sam nekoliko sati hodao šumom. Jedan je rekao da je u pitanju moje srce. Rekao je da mi je srce prestalo kucati i da bi mi se to moglo dogoditi u idućoj borbi. Lice moje supruge se odmah izmenilo, kao i moje emotivno stanje - napisao je Anderson pa nastavio:

foto: Printscreen/Facebook

- Postao sam besan jer sam bio ranjen iznutra. Nakon toga sam više puta odlazio u bolnicu kod raznih specijalista te sam prošao dve bolne procedure na srcu, da bih došao do više saznanja. Stavili smo moju karijeru u mirovanje dok ne saznam kako mi je srce dobro. U ponedeljak sam napustio bolnicu nakon poslednjeg tretmana, s lekarskim nalazom u ruci i porukom kako se mogu vratiti prebijanju ljudi - napisao je Anderson uz objavu nekoliko fotografija, na kojima jako dobro možemo da vidimo posledice koje mu je uzrokovao spomenuti pad.

foto: Printscreen/Facebook

- Nakon moje borbe su komisija i lekari uradili loš posao, odnosno pregledali su me i rekli mi da se mogu vratiti normalnom životu. I to sam gotovo skupo platio. Ovih pet meseci me je promenilo i puno toga sad gledam iz drugačije perspektive. U prošlosti sam po tom pitanju bio nemaran, išao sam samo da se borim bez razmišljanja o odmoru i mom mentalnom zdravlju. Savetujem svim borcima da paze na zdravlje, posebno ako prime neke jake udarce tokom borbe ili na treningu. Uzmite dovoljno vremena za oporavak. Trebalo je da mi se desi situacije gde me moj sin gleda u bolničkom krevetu da bih shvatio kako postoji stvarni život izvan života borca i kako želim da uživam u njemu. Borite se pametno, trenirajte pametno i pametno se oporavljajte. Koristite svoju glavu dok i dalje imate mozak na mestu - dovršio je Kori.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.