NAROD JE REKAO SVOJE! Sve ide ka tome da će se Olimpijske igre u Japanu otkazati!
OI Tokio 2021 - da li će biti potpuno otkazano?, Foto: EPA/Kimimasa Mayama

STRAH OD KORONE

NAROD JE REKAO SVOJE! Sve ide ka tome da će se Olimpijske igre u Japanu otkazati!

Rezultati ankete su pokazali da 66,4 odsto Japanaca smatra da bi vlada trebalo da proglasi vanredno stanje zbog porasta broja novozaraženih u Tokiju poslednjih dana

Objavljeno:

Više od 70 odsto Japanaca izjasnilo se protiv održavanja Olimpijskih igara u Tokiju na leto sledeće godine, pri čemu jih 36,4 odsto smatra da bi one trebalo da budu ponovo otkazane, a 33,7 odsto da treba da budu otkazane, pokazuju rezultati ankete agencije Kjodo njuz.

Samo 23,9 odsto ljudi u Japanu navelo je da Igre, koja je trebalo da bude održane ovog leta, treba da budu organizovane po planu 2021. godine.

Glavni razlog zbog kojeg 75,3 odsto Japanaca smatra da Olimpijske igre treba ili ponovo odložiti ili otkazati jer je stav da prioritet vlade treba da bude borba protiv korona virusa, što je istaklo 12,7 anketiranih.

Dodatne troškove za "sportsku ekstavaganciju" kao razlog neodržavanja igara naredne godine navelo je 5,9 odsto ispitanika.

Više od polovine učesnika ankete izrazilo je nezadovoljstvo odgovorom vlade remijera Šinzo Abea na pandemiju korona virusa.

Rezultati ankete su pokazali da 66,4 odsto Japanaca smatra da bi vlada trebalo da proglasi vanredno stanje zbog porasta broja novozaraženih u Tokiju poslednjih dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.