Svetska liga je konačno naša! Moćni Srbi ubili Brazil i ostvarili višegeneracijski san! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Bravo junačine!

Svetska liga je konačno naša! Moćni Srbi ubili Brazil i ostvarili višegeneracijski san! (FOTO) (VIDEO)

Odučili su od odbojke jednu od najjačih nacija na svetu u ovom sportu i konačno iz šestog puta doneli Srbiji zlato
Objavljeno: 10:11h

San koji su sanjale generacije odbojkaša je konačno dosanjan! Srbija je osvojila toliko željenu Svetsku ligu pobedom u finalu nad Brazilom 25:22, 25:22, 25:21.

Naplatili smo dug: Poen kojim su nam Brazilci ratili ono što nam duguju već 13 godina! (VIDEO)

Posle 5 izgubljenih finala, od čega dva upravo od ovog protivnika, treće je bilo sreća. Održali su odbojkaški čas jednoj od najjačih nacija u ovom sportu izabranici Nikole Grbića i posle 19 godina učešća uzeli prvo zlato u ovom takmičenju.

foto: AP

Ne znamo koji segment igre našeg tima nije funkcionisao, jer je utisak da sve bilo perfektno. Snažnim servisima od prvog momenta smo potpuno poremetili prijem Brazilaca, a onda je vremenom proradio i blok.

Kakva su samo rešenja u sekundi pronalazili Lisinac, Ivović, Uroš Kovačević i fenomenalni Luburić koji je u potpunosti odmenio povređenog Atanasijevića, dok je Podraščanin poslovično slao bombe sa servisa.

foto: AP

Nije uspeo Nikola Grbić kao igrač da osvoji Svetsku ligu, a igrao je čak četiri finala, ali je zato uspeo da to uradi kao selektor. Dva puta je učestvovao, oba puta je igrao u finalu i jednom je osvojio.

Kolika je sada samo šteta što nismo uspeli da se plasiramo na Olimpijske igre s obzirom na to u kakvoj smo formi odigrali čitavo takmičenje u kome smo zabeležili samo tri poraza.

foto: AP

Najefikasniji u našem timu bio je Marko Ivović, koji je proglašen i za MVP-ija fajnal-siksa, sa 16 poena, a pratili su ga Luburić sa 10, Kovačević sa 9 i Lisinac sa 8.

Kod Brazilaca je bolji od ostalih bio Valas sa 18 osvojenih poena, a Rikardo je uzeo 11.

SRBIJA - BRAZIL 25:22, 25:22, 25:21

Srbija: Stanković, Okolić, Kovačević 9, Katić, Brđović, Ivović 16, Jovović 1, Nikić, Dokić, Luburić 10, Majstorović, Podraščanin 7, Rosić, Lisinac 8.

Brazil: Rezende 2, Santos, Karbonera 3, Valas 18, Tijago, Arjona, Dutra Santos, Markeš Fonteleš 4, Maurisio Souza 5, Daglas Souza, Satkamp 4, Evandro 1, Rikardo 11, Silva 6.

foto: Beta

Kompletan tok finala Svetske lige možete pratiti u tekstualnom prenosu na Espreso.co.rs.

TOK MEČA

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.