Na Tur de Fransu videli smo najbizarniji udes do sada, pa završavanje trke trčeći! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

nestvarne scene

Na Tur de Fransu videli smo najbizarniji udes do sada, pa završavanje trke trčeći! (FOTO) (VIDEO)

Frum je na padinama Mon Vantua vodio bitku sa Ričijem Portom i Baukeom Molemom, kao i Nairom Kvintanom, a onda su biciklisti naleteli na motocikl koji je snimao trku
Objavljeno:

Britanac Kris Frum zadržao je žutu majicu uprkos bizarnom udesu tokom današnje 12. etape Tur de Fransa, u kojoj je nekoliko biciklista palo, a ukupni lider trke je deonicu završio trčeći. Pobednik etape je Tomas De Gent, ali deonicu je obeležio udes u samom finišu. Deonica je skraćena za šest kilometara zbog jakog vetra.

foto: Reuters

Frum je na padinama Mon Vantua vodio bitku sa Ričijem Portom i Baukeom Molemom, kao i Nairom Kvintanom, a onda su biciklisti naleteli na motocikl koji je snimao trku. Na snimku se vide vozači kako prolaze kroz kordon ljudi, koji su praktično bili na stazi, a onda je Port udario u motocikl, a onda u njega i Frum i Molema. Motor je morao da stane zbog gledalaca na stazi.

foto: Reuters

Molema je nastavio da vozi, a Frum je probao da trči sa biciklom koji je bio previše oštećen da bi ga vozio. On je potom ostavio bicikl i probao da trči sam. Tada su ga pretekli i Adam Jejts i Nairo Kvintana. Britanac se potom zaustavio i sačekao neutralni servis da dobije novi bicikl, da bi onda opet stao da uzme novi bicikl od svog tima Skaj, sa šest minuta i 45 sekundi manje od pobednika deonice Tomasa De Genta.

foto: Reuters

Dugo posle trke nije se znao konačni poredak, niti da li će biti priznati rezultati iz finiša, pošto je greška bila "mehanička", odnosno za nju su krivi organizatori. - Ljudi su jednostavno stajali na putu, a motocikl se zaustavio tačno ispred mene, tako da nisam imao kud. Sledeće sekunde sam se nalazio preko motora. Kris mi je bio na točku i udario je tačno u mene... U jednom trenutku smo imali 23 sekunde prednosti, a u sledećem su svi bili ispred nas zbog nečeg tako blesavog - rekao je Port.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.