FUDBALSKA POVREDA IVANE ŠPANOVIĆ: Poznato koliko će srpska atletska kraljica morati da pauzira!
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

maler

FUDBALSKA POVREDA IVANE ŠPANOVIĆ: Poznato koliko će srpska atletska kraljica morati da pauzira!

Nakon imobilizacije koja u proseku traje mesec dana sledi oporavak koji traje otprilike isto toliko

Objavljeno:

Ivana Španović je doživela prelom metatarzalne kosti, povrede koja je česta u svetu fudbala. Pauza će prema prvim procenama trajati oko 2 meseca.

– Stopalo prilikom skokova trpi stres usled kojeg se neretko javljaju upale ili tramue, pa čak i prelomi i uglavnom u takvim situacijama prvi korak je imobilizacija. Čizma omogućava svakodnevno skidanje kako bi se radile terapije važne za brži oporavak poput lasera, magneta… Takođe, u prvom periodu se radi na traženju uzroka povrede koji je najčešće određeni slalabiji segment. Poredi se snaga leve i desne lože, kao i prednje i zadnje… U profesionalnom sportu neophodno je da svi mišići budu u ravnoteži, a usled velikog tempa dešava se da ne stignemo da se bavimo takvim stvatirma - rekao je za Nova.rs nakon povrede fizioterapeut Milan Ilić.

foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Nakon imobilizacije koja u proseku traje mesec dana sledi oporavak koji traje otprilike isto toliko.

- Posle skidanja imobilizacije sledi kineziterapija, a u ovom slučaju bazen je idealna opcija. Taj proces ume da traje, pretpostavljam da je Ivana u dobroj formi i samim tim rehabilitacija će trajati kraće, odnosno od četiri do šest nedelja. Niko se iz povrede ne vraća odmah na teren već sledi period prilagođavanja. Nemoguće je imati vrhunsku formu posle pauze od mesec dana. Neophodne su mini-pripreme pre ulaska u samo takmičenje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.