IGRAČI I TRENERI PARTIZANA DIGLI POBUNU I ZAJEDNO S LEGENDAMA RUŠE UPRAVU: Odbijamo svaku dalju saradnju s njima!
Foto: Starsport©

Ustanak

IGRAČI I TRENERI PARTIZANA DIGLI POBUNU I ZAJEDNO S LEGENDAMA RUŠE UPRAVU: Odbijamo svaku dalju saradnju s njima!

Nema mira na Banjici, niti će ga biti

Objavljeno: 03.07.2020. 11:35h
  • 32

U vaterpolo klubu Partizan je situacija napeta i neizvesna, ne samo trenutno, nego što se tiče uopšte budućnosti kluba.

Protiv aktuelne uprave najtrofejnijeg kluba Evrope ustali su mnogi, a među prvima su se oglasile legende srpskog vaterpola i crno-belih i otvorenim pismom predočili situaciju i poručili koje zahteve imaju.

Uz njih su sada stali i prvotimci Partizana, igrači koji su prethodne sezone nastupali za taj klub i koji su se takođe otvorenim pismom obratili javnosti.

Oni su izneli da odbijaju bilo kakvu dalju saradnju sa sadašnjom upravom kluba i traže promene, da je prethodna sezona bila neizdrživa, da nisu imali nikakve uslove za treniranje. Takođe, ovu inicijativu je podržalo i Udruženje trenera VK Partizan.

Ona saopštenja prenosimo u celosti.

- Mi, igrači VK Partizana, koristimo ovu priliku da apsolutno podržimo sve zahteve i namere naših starijih, proslavljenih vaterpolista. Još jednom želimo iz prve ruke da ukažemo na probleme sa kojima smo se susretali, od kako smo postali prvotimci VK Partizana. Prethodna sezona je bila neizdrživa, više od pet meseci nisu postojali ni osnovni uslovi za trening na našem bazenu. Bili smo prinuđeni da tražimo termine na drugim bazenima, kako u Beogradu, tako i po drugim gradovima u Srbiji.

- Svaki vikend smo čekali informaciju gde treniramo sledeće nedelje. Kada ne bi dobili slobodne termine na drugim bazenima, trenirali smo u parku na Tašmajdanu. I pored svih ovih problema nismo imali ni minimalno razumevanje, ni podršku od strane Uprave. Da ne spominjemo da smo opremu dobijali od naših sponzora, darodavaca, a o platama i da ne govorimo.

- Zbog svih ovih problema sa kojima smo se borili, veoma smo zahvalni Filipoviću, Gociću, Nikiću, Koroliji... i ostalim našim starijim kolegama što su pokrenuli inicijativu za promenu u VK Partizan. Odbijamo svaku dalju saradnju sa trenutnom upravom, i nadamo se da će do pozitivnih promena doći što pre. Molimo sve koji mogu, da pomognu VK Partizan da se vrati na stare staze slave i uspeha.

Pismo podrške Udruženja trenera VK Partizan

Udruženje trenera održalo je sastanak na kojem je dogovoreno je da treneri neće potpisivati ugovore sa klubom sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, odnosno dok se uspešno ne organizuje Skupština. Nju je potrebno da zakaže legalni predsednik Skupštine Zoran Avramović, sa tačkama dnevnog reda koje je u svom rešenju naveo Gradski sekretarijat sa sport, a svojom odlukom potvrdilo Ministarstvo omladine i sporta.

Treneri će u ovom periodu u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene.

Dodatno, treneri će na minimum svesti komunikaciju sa kancelarijom kluba do uspešnog završetka Skupštine koju će zakazati Zoran Avramović. Minimum komunikacije obuhvata sportsku problematiku (oragnizacija treninga, utakmica,putovanja) eventualne situacije u vezi sa virusom COVID-19 i organizaciju Skupštine kluba u organizaciji Avramović Zorana.

Treneri zahtevaju da kancelarija prestane sa opstrukcijom u procesu rada trenera, da se pod hitno deblokira račun Udruženja kako bi se trenerima isplatila plata, koju nisu primili već četiri meseca.

Treneri: Mirko Petrović, Miloš Korolija, Nebojša Mitrić, Marko Bašić, Aleksandar Nikolić, Siniša Budrak, Safet Hodžić, Nenad Ilić, Dušan Gajić, Nebojša Davidović, Matija Ćulafić, Teodor Bradajić i Uroš Predragović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media