UMRO LEGENDARNI ODBOJKAŠ I TRENER: Srpski sport zavijen u crno!
Odbojkaška lopta, Foto: EPA/Kiyoshi Ota

PREMINUO U BEOGRADU

UMRO LEGENDARNI ODBOJKAŠ I TRENER: Srpski sport zavijen u crno!

Od Velibora Zrnića su se oprostile njegove nekadašnje igračice, odbojkašice Komete

Objavljeno:

Velibor Zrnić, nekadašnji odbojkaš, trener i dugogodišnji odbojkaški radnik, preminuo je u subotu u Beogradu u 77. godini.

Igračku karijeru je započeo u beogradskom Poštaru, tadašnjem članu Druge savezne lige, a nastavio i završio u Železničaru.

Ceo život je posvetio odbojci, pa je posle igračke karijere počeo trenersku, da bi 1994. osnovao OK Komete, gde je bio i predsednik, ali i trener.

Od Velibora Zrnića su se oprostile njegove nekadašnje igračice, odbojkašice Komete:

- Dragi naš Veljo, ne postoje reči kojima se može opisati tuga zbog tvog odlaska. Ostavio si nas iznenada i nikada nećemo uspeti da ti uzvratimo ljubavlju i pažnjom kojima si svakog od nas obasipao. Beskrajnu prazninu u našim srcima ispunjavaće sećanje na tebe. Svrhu svog postojanja pronašao si u odbojci. Otkrivao si njenu lepotu i tako su se rodile i tvoje „Komete“, sa željom da svako dete može negde da igra, čak i kada nije vrhunski talenat. Tu si generacije mladih učio i sportskim i životnim vrednostima. Ti nisi bio samo trener. Bio si putokaz kroz pobede i poraze, kroz suze i radosti, kroz uspone i padove. Bio si podrška svakom mladom biću na putu ka cilju.

Velibor Zrnić
Velibor Zrnić foto: OSS

Veljo, pamtićemo te po energiji koju si širio, po posvetama u tvojim knjigama, po muzici koja si postao. Pretvorio si se u najlepši zvuk, koji će odzvanjati u našim mislima i u najsvetliju kometu čija se svetlost nikada neće ugasiti. Toliko ti dugujemo! Počivaj u miru. – stoji u nekrologu nekadašnjih odbojkašica “Komete”.

Velibor Zrnić će biti sahranjen danas (utorak, 30. jun) u 14.30 časova na Novom groblju u Beogradu. Opelo će početi u 14.00 časova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.