SRBIJA I SRPSKI SPORT ZAVIJENI U CRNO ZBOG TRAGIČNE SMRTI ŠAMPIONKE: Bila je naš ponos! Gubitak je nenadoknadiv!
Foto: Marina Lopičić

tuga do neba

SRBIJA I SRPSKI SPORT ZAVIJENI U CRNO ZBOG TRAGIČNE SMRTI ŠAMPIONKE: Bila je naš ponos! Gubitak je nenadoknadiv!

Oglasili su se brojni ljudi na čelnim pozicijama u srpskom sportu nakon užasne vesti koja je zavila celu zemlju u crno

Objavljeno:

Srbiju je šokirala vest o tragičnoj smrti reprezentativke i osvajačice medalja na najvećim takmičenjima Bobane Momčilović Veličković.

Jedna od naših najboljih streljašica u istoriji preminula je usled komplikacija tokom porođaja u svojoj 31. godini.

Žal i tuga ophrvali su celu zemlju, a pogotovo sve one koji imaju veze sa sportom i izrazi saučešća i tuge stižu sa svih strana.

- Danas je srpski sport ostao bez jedne od šampionki koja je bila naš ponos u svakom smislu. Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković preminula je u 30. godini života, samo nekoliko nedelja pošto je postala i majka. Njena porodica ostala je bez predivne mlade žene pune ljubavi, a naša sportska porodica, naša Srbija, bez višestruke šampionke koja je hrabro, puna entuzijazma i ljubavi prema sportu išla ka najvećim vrhovima i osvajala ih. Ministarstvo omladine i sporta sa beskrajnom tugom oprašta se od naše Bobane čiji je put prerano završen - poručio je ministar sporta Vanja Udovičić.

foto: Marina Lopičić

Olimpijski komitet Srbije izražava svoje najdublje saucešće porodici i kompletnoj sportskoj javnosti Srbije zbog prerane i tragične smrti olimpijke i reprezentativke Srbije u streljaštvu Bobane Momčilović Veličković, koja nas je napustila u svojoj 30. godini života.

- Srpski sport danas je izgubio jednu od najuspešnijih streljašica. Bobana Veličković bila je ponosni član olimpijskog Tima Srbije, dvostruka evropska prvakinja i jedna od najboljih strelkinja koje je naša zemlja ikada imala. Rođena i odrasla u Boru, Bobana je sportistkinja koja je svoj grad i državu predstavljala ponosno i dostojno na svakom takmičenju. Svojom hrabrošcu, talentom, mirnom rukom i verom u sebe donosila nam je radost svakim svojim odličjem - stoji u saopštenju OKS.

Božidar Maljković
Božidar Maljkovićfoto: Beta/Dragan Gojic

Od Bobane Momčilović Veličković oprostio se i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

- Tragičan odlazak Bobane Momčilović Veličković nenadoknadiv je gubitak za srpsko streljaštvo i sport uopšte. U sećanju svih nas Bobana će ostati kao jedinstvena i nezamenljiva uzdanica streljačkog sporta. Bobana je bila dete olimpijske kuće, a svojim uspesima i olimpijskim vrednostima kojima se vodila zadužila je celokupnu olimpijsku porodicu. U ime Olimpijskog komiteta Srbije i u svoje lično ime odajem joj počast i izražavam najiskrenije saučešće porodici i čitavoj sportskoj javnosti - rekao je Maljković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.