ON JE PRAVA STENA: Dvejn Džonson je ostavio dubok trag u Američkom rvanju
Imao je bogatu karijeru u američkom rvanju, Foto: Youtube printscreen

pravi snagator

ON JE PRAVA STENA: Dvejn Džonson je ostavio dubok trag u Američkom rvanju

Od 2014. godine „Stena“ Džonson se nekoliko puta sporadično pojavljivao u događajima vezanim za američko rvanje sve dok se avgusta prošle godine nije zvanično i povukao iz ringa.

Objavljeno:

Ovaj snagator poznat je po brojnim filmovima i ulogama poput one u „Paklenim ulicama“. Dvejn Džonson nesumnjivo svojim izgledom privlači svačiju pažnju ali je svojevremeno bio profesionalni rvač.

Rođen je 1972. godine u mestu Hejvard, država Kalifornija. Jedno vreme je boravio na Novom Zelandu pre nego što je započeo svoje školovanje u SAD. Odrastajući, bivao je čak i hapšen nekoliko puta zbog tuče, krađe ili prevare i to kao maloletnik.

Ono što je zanimljivo jeste da Džonson potiče iz rvačke porodice. Njegov otac bio je deo prvog crnačkog tima u američkom profesionalnom rvanju. Njegov deda po majci Peter Maivija je takođe bio profesionalni rvač. Oni su 2008. godine postali članovi kuće slavnih organizacije World Wrestling Entertainment.

Svoju rvačku karijeru Džonson započinje 1996. godine kada je u martu pobedio Stiva Lombardija i izgubio od Krisa Kandida i Ovena Harta. Boreći se za Rvačku asocijaciju Džerija Lolera iste godine osvaja timsko prvenstvo u rvanju sa Bartom Sojerom i potpisuje ugovor sa kompanijom koju danas znamo kao WWE.

Za njih je debitovao u svom prvom meču na eliminacije gde je porazio jedinu dvojicu preostalih protivnika iz suparničkog tima. Godinu dana kasnije osvaja WWE Interkontinentalni šampionat pobedom nad Hanter Herst Helmslijem ili ti čuvenim Triple H-om. Titulu je odbranio ponovo pobedivši Helmslija.

foto: Youtube printscreen

Od Džonsonovih Rivalstava naročito se izdvaja ono sa Džonom Sinom u periodu od 2011. do 2013. godine. Dva supersnažna čoveka jedan naspram drugog garantovala su pravi spektakl u ringu. Njihovi sukobi bili su prvobitno verbalni dok konačno nisu kročili u ring. To se dogodilo na 29-om izdanju događaja Wrestle Mania kada je izgubio borbu i pojas od Sine. Međutim, uz rivalstvo, Džonson i Sina su takođe nastupali u timu imajući uspeha.

Od 2014. godine „Stena“ Džonson se nekoliko puta sporadično pojavljivao u događajima vezanim za američko rvanje sve dok se avgusta prošle godine nije zvanično i povukao iz ringa.

Džonsonova zaostavština u ovom sportu je veoma impozantna. Mnogi ga svrstavaju rame uz rame sa ostalim legendama poput Hulka Hogana, Rika Flera i već pominjanog Džona Sine. Sem toga, njegova pojava značajno je doprinela gledanosti i zaradi tv programa WWE produkcije a bio je i deo najbolje ocenjenog meča u 21. veku. Takođe, Džonson drži rekord po broju glavnih dogaja u tv programu Raw tokom jedne godine sa čak 38 i to tokom 2000. godine.

Džonson je odličan glumac, sportista ali takođe i filantrop. Po čemu ste vi zapamtili „Stenu“?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.