OVO JE NAJJAČI GROBAR SVIH VREMENA! Kažu da su njegove moći NATPRIRODNE! (VIDEO)
Opak borac, Foto: Youtube printscreen

velikan WWE

OVO JE NAJJAČI GROBAR SVIH VREMENA! Kažu da su njegove moći NATPRIRODNE! (VIDEO)

Period od 1990. do 2015. godine bio je prepun obrta u njegovoj karijeri kada se više puta „vraćao iz mrtvih“.

Objavljeno:

Zaljubljenici u svet rvanja sigurno su čuli za ime Mark Vilijam Kalaveja, poznatijeg po nadimku “The Undertaker”, što u slobodnom prevodu znači “Grobar”.

Rođen je u Hjustonu 24. marta 1965. godine i ima četiri starija brata: Dejvida, Majkla, Pola i Timotija koji je preminuo ove godine. Kao školarac, bio je član fudbalskog i košarkaškog tima. Kada je 1983. diplomirao, počeo je sa studijama na Angelina koledžu finansiranim kroz košarkašku stipendiju. Potom upisuje Teksas Veslijan univerzitet gde je igrao za tamošnji tim kao centar. Razmišljao je da se profesionalno bavi košarkom ali se ipak odlučio za rvanje.

Ovaj sada šezdesetpetogodišnjak počeo je svoju karijeru davne 1987. godine baveći se profesionalnim rvanjem radeći za brojne rvačke federacije. Tada se okitio sa dva značajna pojasa. Jedan u okviru Rvačke asocijacije SAD u teškoj kategoriji i druge titule zvane NWA Texas heavyweight championship koja je jedna od najstarijih titula u profesionalnom rvanju još od 1930.godine.

foto: Youtube printscreen

Kratko je nastupao za federaciju World Championship Wrestling pre nego što je prešao u World Wrestling Federation što je danas poznatije kao World Wresltling Entertainment. Tada je postao prepoznatljiv po nadimku „The Undertaker“ i po svojoj zastrašujućoj taktici koja se dovodila u vezu sa natprirodnim.

On je tokom karijere u pomenutoj federacji postao sedmostruki svetski šampion u teškoj kategoriji što je veliko dostignuće.

Kalavej je potpisao za WWF oktobra 1990. godine i debitovao mesec dana kasnije na snimanju tv programa WWF Superstars of wrestling. Prvi zvaničan nastup pred kamerama imao je 22. novembra u okviru Survivor series, produkcije pomenute WWF federacije kao lik zlikovca i deo Ted Diajasesovog tima od milion dolara. Tada, posle minuta borbe, uspeo je da eliminiše svog suparnika Koka B. Vera svojim prepoznatljivim zahvatom kada se borac postavi u klečeći ili sedeći položaj, okrene protivnika naopačke i udari mu glavom o podlogu.

Svoj imidž po kome ga gledaoci prepoznaju stekao je nakon sedmomesečnog odsustva zbog povrede kada se pojavio sa maskom nalik one iz Fantoma iz opere. Period od 1990. do 2015. godine bio je prepun obrta u njegovoj karijeri kada se više puta „vraćao iz mrtvih“.

Takav povratak desio se febuara ove godine u Saudijskoj Arabiji, u okviru Super Show Down događaja koji je producirala Wordl Wrestling Entertainment organizacija. On se borio u takozvanom „gauntlet“ meču gde se takmičari smenjuju kako ko koga eliminiše do poslednjeg preživelog i osvoio je trofej.

Kalavej se prvobitno pojavio kao Deadman, lik u dugom crnom kaputu od kože sa velikim šeširom i pantalonama uz telo. Kako su godine prolazile on je menjao svoj način odevanja i često je od javnosti skrivao svoj privatni život sve dok nije počeo da daje intervjue i pre nego što je snimio dokumentarac „The Last Ride“ o svojoj trideset godina dugoj karijeri. Ostavio je utisak jednog od najboljih rvača svih vremena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.