IZGUBILI SMO NAJBOLJEG ŠAMPIONA SVIH VREMENA! Džon Džons napustio UFC i pojas posle svađe sa Dejnom Vajtom
Džon Džons, Foto: AP Photo/John Locher

TUŽAN DAN ZA MMA

IZGUBILI SMO NAJBOLJEG ŠAMPIONA SVIH VREMENA! Džon Džons napustio UFC i pojas posle svađe sa Dejnom Vajtom

Danas je došlo do toga da je on po drugi put zatražio raskid ugovora, dok je Vajt preko medija poručio fanovima da odaberu kome će da veruju

Objavljeno:

Žestoka svađa između UFC-ovog prvaka poluteške kategorije, Džona Džonsa i predsednika promocije, Dejne Vajta, došla je do stadijuma u kojem je Džons najavio kako napušta titulu prvaka, čime je šokirao fanove.

Ova teška situacija za UFC krenula je s Džonsovom izjavom na Tviteru, kako bi bio spreman da se bori protiv Francisa Nganua. Mediji su se uhvatili za to i u kratkom vremena ta je borba postala puno više od spekulacija. Ipak, jednako brzo je sve kombinacije demantovao Dejna Vajt, izjavom da se borba neće dogoditi. No, problemi su nastali nakon što je na ESPN-u izjavio kako do borbe neće doći jer je Džons tražio preveliku svotu novca.

Krenule su svađe putem medija i Tvitera. Džons je Vajta optužio da laže, izjavivši kako nije rekao svoju cifru, na šta je Vajt samo dodao kako posjeduje poruke koje su razmijenili te ih može pustiti u medije. To na kraju ipak nije napravio, unatoč tome što je Džons to od njega zatražio. Svađa se nastavila time što je Vajt izjavio kako je Džons za borbu traži zaradu poput one kakvu ima Deontej Vajlder, što je Džons još jednom demantovao. Danas je došlo do toga da je on po drugi put zatražio raskid ugovora, dok je Vajt preko medija poručio fanovima da odaberu kome će da veruju. Sada se pojavio još jedan "tvit" Džonsa, ovog puta uz još ozbiljnije namjere.

- ESPN, Rejes protiv Jana za titulu UFC-ovog prvaka poluteške kategorije. U ovom trenutku nemam ništa za dobiti borbom protiv bilo kojeg od njih. Javite mi ako želite da dogovorite neki datum u 2021. godini za borbu protiv Adesanje. Nadam se da ćete do tada biti spremni da platite - napisao je Džons, na što ga je jedan fan upitao znači li to da napušta titulu prvaka. Odgovorio je potvrdno.

Nije stalo samo na tome, nego je Džons nastavio svoje obraćanje kroz iduće dvije objave.

- Bouns je gotov. Od sada, kad me vidite na ulici, zovite me samo JJ. UFC-ovoj poluteškoj kategoriji, Veni, Vidi, Vidi (dođoh, videh, pobedih) - napisao je.

Još je odlučio da odgovori na jedan komentar, odnosno fanu koji je izjavio kako ovime šteti više samog sebi nego UFC-u.

- Štetim samom sebi svaki put kad izađem na borbu i primim udarac u glavu. Mislim da ovo sve više nije vredno tog bola - objasnio je pre nego se za sada povukao s Twittera.

Trenutno se čeka odgovor UFC-a, ali isto tako moramo da navedemo kako ovo nikako ne može biti konačna odluka dok Džons to ne odluči da uradi zvanično sam, te dok mu UFC to ne dozvoli. I dalje je najveća verovatnoća kako je ovo sve samo verbalni rat s ciljem da Džons zaradi što više para dok je još na vrhu. Poslednje dve borbe pokazale su kako više nije ni približno neuništiv kao nekad.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.