HOROR U HRVATSKOJ: Pomahnitali gliser prepolovio čamac na kom su bila dva dečaka (14)
Nesreća glisera - ilustracija, Foto: Profimedia

STRAŠNE SCENE

HOROR U HRVATSKOJ: Pomahnitali gliser prepolovio čamac na kom su bila dva dečaka (14)

Trener ovih momčića je celu stravičnu situaciju gledao sa obale

Objavljeno:

Dvojica mladih veslača Gusara iz Splita, obojica 14-godišnjaci, lakše su povređena nakon nesreće u kojoj je nesavesni vozač gliserom naleteo na njih i prepolovio im čamac, saznaje Slobodna Dalmacija!

Nesreća se dogodila u subotu ispred luke u Spinutu, a mlade su veslače treneri odmah odveli u Hitnu pomoć, gde su lekari, srećom, ustanovili samo lakše povrede.

- Momku s “jedinice” nije ništa slomljeno. Boleće ga, ali ne bi trebalo da ostane trajnih fizičkih posljedica. Jedino psihički, to su deca, to je ozbiljan šok. Kad gliser ide na tebe i udara te... - rekao je za Slobodnu Dalmaciju glavni trener Gusara Denis Boban i objasnio kako se sve dogodilo:

Gliser - ilustracija
Gliser - ilustracija foto: Profimedia

- Naša dvojica veslača su bili gotovi s treningom, ali je bila gužva na pontonu i stoga su išli da naprave još jedan krug do 500 metara i nazad. Išli su propisanim putem, iskusna su to deca, već su dugo na treninzima i regatama, najiskusniji kadeti koje imamo. Tip s gliserom je išao od Bena prema njima, sedamdesetak metara od obale, nedopuštenom brzinom. I nesreća se dogodila na ulazu u lučicu. Tu je propisana brzina 4 čvora. Bio je na terenu lučki kapetan, rekao je da je u ozbiljnom prekršaju. Svima je jasno da je apsolutno i potpuno kriv.

Čamac je uništen, a cena jednog takvog je 15.000 evra. Uništeno je i jedno veslo, a par koša 600 evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.