ŠOK PRED SAM UFC 249! DŽAKARE POZITIVAN NA KORONAVIRUS: Družio se s ostalim borcima, ali nema otkazivanja!
Džakare Souza je bio pozitivan na koronavirus, Foto: Printscreen/Youtube/MMA GLOBAL

Ovo baš i nije pametno

ŠOK PRED SAM UFC 249! DŽAKARE POZITIVAN NA KORONAVIRUS: Družio se s ostalim borcima, ali nema otkazivanja!

Iako su mnogi pomislili da će događaj biti otkazan, UFC hoće da nastavi prema planu

Objavljeno:

Šok takoreći noć pred prvi UFC događaj posle pandemije koronavirusa. Borac Ronaldo Souza Džakare bio je pozitivan na testu na koronavirus.

Iako je Dejna Vajt mislio da će uspeti da usred pandemije organizuje "ivent" sada je upao u veliki problem i čitav UFC 249 je pod znakom pitanja, a sve se desilo takoreći na sam dan održavanja (noć subota na nedelju).

Isto važi i za preostala dva događaja u Džeksonvilu koji su bili planirani da se održe kasnije tokom ovog meseca.

Džakare je odmah po dolasku obavestio nadležne da ima jednu obolelu osobu u porodici, ali on sam je bio asimptomatičan. Nad njim i nad njegova dva trenera su odmah urađeni svi planirani testovi, a dok su se čekali rezultati on je odradio vaganje i suočavanje (s dva metra udaljenosti) sa svojim protivnikom Jurajom Holom. Tokom celog boravka u hotelu, svi su nosili zaštitnu masku i rukavice.

Danas je stigao test na kome je Souza bio pozitivan, kao i spomenuta dva trenera. Oni su odmah stavljeni u izolaciju, pa će organizator nadalje postupati prema pravilima propisanim od zdravstvenih službi. Borba protiv Hola je naravno istog trenutka otkazana.

Kako javljaju mediji da stvar bude još gora, Souza je navodno ipak bio u društvu ostalih boraca, iako se pridržavao predviđenih mera socijalne distance.

Iz UFC su se oglasili saopštenjem i poručili da će se događaj ipak održati, te da su Soauza i njegovi treneri odmah sklonjeni iz hotela i da prethodnih dana nisu ugrozili ostale borce.

Džakare Souza je smešten u samoizolaciju
Džakare Souza je smešten u samoizolacijufoto: Profimedia

Tako će događaj imati 11 od planiranih 12 borbi, pošto su svi ostali borci bili negativni.

- Borba srednje kategorije između Hola i Džakarea Souze više se ne nalazi na uvodnom programu UFC 249 priredbe budući da je jedan od Souzinih COVID-19 testova dao pozitivan rezultat. Osim toga, testovi dva trenera iz njegove pratnje su takođe pozitivni. UFC-ov medicinski tim je pregledao svu trojicu i zaključili su kako ne pokazuje nikakve COVID-19 simptome. Prema UFC-ovim pravilima bezbednosti, sva trojica su napustili hotel i biće u samoizolaciji, gde će UFC-ovi lekari nastaviti da prate njihovo stanje i prema potrebi pružiti medicinsku pomoć - navodi se u saopštenju UFC.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.