DETALJI STRAŠNE NESREĆE KOJA JE ODNELA ŽIVOTE SPORTISTA: Potresna ispovest ronioca koji je izvadio tela!
Saobraćajna nesreća, Foto: Profimedia

UŽAS!

DETALJI STRAŠNE NESREĆE KOJA JE ODNELA ŽIVOTE SPORTISTA: Potresna ispovest ronioca koji je izvadio tela!

Nije za one sa slabim srcem i želucem da slušaju ovakve reči

Objavljeno:

Strašna saobraćajna nesreća koja se dogodila u Zadru oko 23 sata u ponedeljak odnela je dva mlada života.

U stravičnoj nesreći život su izgubila dva mladića - Josip Brkljačić, 16-godišnji igrač NHK Primorca i 19-godišnji rukometaš Josip Bepo Kadija, koji je bio veliki talenat, a kritično je i treći mladić kog je spasio ronilac. Četvrti koji se sam spasio otpušten je iz bolnice, piše RTL.

- Nažalost, kod jednog mladića nismo uspeli da dobiti srčanu akciju i on je umro. Kod drugoga smo nakon tridesetak minuta reanimacije uspeli da je dobijemo. On je trenutno u jedinici intenzivnog lečenja na mehaničkoj ventilaciji, odnosno respiratoru. Njegovo stanje je kritično - rekao je zamenik direktora OB Zadar Edi Karuc.

Audi A6 sa četvoricom mladića velikom je brzinom ušao krivinu, izgubio kontrolu na Libunskoj obali u Zadru, zarotirao se, udario u rubnjak, rasvetni stub i sleteo u more. Jedan od prvih na mestu nesreće bio je ronilac JVP-a Zadar, Martino Čulina.

- Moja kćer je bila u patroli gde se dogodila nesreća. S obzirom da zna da joj otac roni, pozvala me da dođem da pokušam da spasim mlade momke. S obzirom da živim tu relativno blizu, ja sam uzeo ronilačku opremu i došao sam tu za nekih osam minuta. Obukao se i skočio. Za mnom je skočio i kolega iz interventne policije s bocama. On je zaronio za mnom i on je osobu izvukao van - izjavio je Čulina te dodao kako ni u jednom trenutku nije gubio nadu.

- Drugog čoveka kog sam vadio, kad sam ga uhvatio za usta, da mu ne bi voda ušla i da ga uspem izvaditi, kroz ruke su mi išli mehurići vazduha. To mi je bila nada da taj dečko može da preživi. Treći je bio priklješten i nikako ga nismo mogli iz auta izvući van. To je ovaj naš Đani Iglić, vrsni ronilac na boce, on je odradio, doneo je balone i odmah je balonima vezao auto. Digli smo ga gore, šlep služba je digla vozilo van i mislim odrađen posao najbolje što se moglo - izjavio je Čulina te dodao kako se uvek pita da li je mogao uraditi nešto više.

Ronilac interventne jedinice Denis Glavan dodao je kako je sama situacija bila stresna i kako je bila noć, no kako je bilo bitno slikati i snimiti što više materijala za dalji tok istrage.

- Vozilo pri padu obično ide haubom, odnosno prednjim delom u more. I tom prilikom osobe najverovatnije završe u zadnjem delu vozila i gde ima vazduha, ali pri samom padu izgube svest zbog udaraca. Panika, hladna voda - zaključio je Glavan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.