NOKAUTIRAĆU GA U NAJBOLJOJ BORBI GODINE! Rozenstruk najavio krvavu borbu sa Nganuom
Foto: Printscreen

UFC 249

NOKAUTIRAĆU GA U NAJBOLJOJ BORBI GODINE! Rozenstruk najavio krvavu borbu sa Nganuom

Žarzinjo Rozenstruk najavio je pobedu nokautom protiv Fransisa Nganua i osiguravanje pozicije sledećeg izazivača za titulu prvaka teške kategorije.

Objavljeno:

Iza 32-godišnjeg Žarzinja Rozenstruka (10-0, 4-0 UFC) turbulentna je 2019. godina. U njoj je nastupio četiri puta, upisavši četiri pobede nokautom i jako brzo se predstavio kao novo uzbudljivo ime u vrhu UFC-ove teške kategorije. Posebno važna bila mu je pobeda koju je krajem godine ostvario nad Alisterom Overimom, kad je kreirao jedan od najvećih preokreta u Oktagonu poslednjih godina. Izgubio je čisto prve tri runde, oko četvrte su se sudije podelile, a onda je borbu završio nokautom samo četiri sekunde pre kraja.

Tvrdi kako je iz te borbe puno naučio, jer se nikad ranije nije borio toliko dugo da ga je ona pripremila za borbu protiv Fransisa Nganua. Nakon što je borba dva puta ugovarana pa otkazana, u subotu bi napokon trebala da se održi, na glavnom programu UFC 249 priredbe u Džeksonvilu. Bila je to borba kojoj se Surinamac nadao pa je bio vrlo zadovoljan kad je njegov protivnik prihvatio.

"Nisam iznenađen što je hteo da se bori protiv mene. Nije imao druge, jer se nije dugo borio i da nije prihvatio ne bi se borio još duže. Za mene je to pravi protivnik i pravi izazov u pravo vreme. Osim toga, neko je protiv koga niko ne želi da se bori. Ja sam uvek spreman na izazove i moj tim se takođe složio kako je pravo vreme za borbu protiv njega. Gledam prema borbi za titulu i to je put koji do toga moram proći", rekao je Žarzinjo u razgovoru za BJPenn.com.

Prognoza onoga što će se dogodili u glavi Rozenstruka je vrlo jednostavna. Kao uostalom i kod njegovog protivnika, za njega je zadovoljavajuć samo jedan ishod.

"Biće to jedna od najboljih borbi 2020. godine. Planiram pobedu nokautom, moram to da uradim jer je to jedino što će imati neku vrednost. Naporno sam trenirao i sad je vreme za pobedu. Nokautiraću ga u drugoj rundi, ali nemojte se iznenaditi ni ako to uradim u prvoj. Najvažnije je pobediti i okrenuti se budućnosti. Želim da ostanem aktivan, ali vidjećemo i šta UFC želi. Oni su do sada uvek pronašli nešto za mene. Na meni je da pobedim Nganua i pripremim se za borbu za titulu. Isto tako želim da ostanem aktivan", najavio je.

Ako računamo na to da će borbu za titulu odraditi Stipe Miočić i Daniel Kormier i da se ona neće dogoditi pre sredine leta, ako ne i kasnije, pobednik ove borbe titulu bi mogao da napdne tek krajem godine. Nganu je već ranijim rezultatima osigurao svoju poziciju, a Surinamac hoće da mu preotme šansu. Ako namerava da ostane aktivan i, kako je sam najavio, ove godine takođe će se boriti četiri puta, napad na titulu mu sigurno neće biti sledeći ispit. Koliko god nam Stipe Miočić bio drag, činjenica je da su on i Kormier žestoko zaustavili napredak UFC-ove teške kategorije i to već gotovo poslednje dve godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.