IZGLED NGANUA PRED UFC JE BRUTALAN, ALI IZGLED VARA: Prošao sam nenormalne pripreme, frustiran sam
Foto: Printscreen

UFC 249

IZGLED NGANUA PRED UFC JE BRUTALAN, ALI IZGLED VARA: Prošao sam nenormalne pripreme, frustiran sam

Iako po fotografijama možemo da zaključimo kako se nalazi u sjajnoj formi, Fransis Nganu otkriva kako nije sve u fizičkom izgledu.

Objavljeno:

Rekao je da mu je ovaj pripremni kamp bio veliki mentalni izazov i da je sve što se događalo dovelo do velikih frustracija. Ipak, nije imao drugog izbora nego da se svim problemima suprotstavi.

Pogled na Instagram Fransisa Nganua mnogima bi mogao da pruži jednu pogrešnu sliku. Kamerunac nikad nije izgledao ovako fizički opasno i dobija se utisak kako je pripreme u Las Vegasu odradio na vrhunski način. Ipak, samo par dana pred UFC 249 borbu protiv Žarzinja Rozenstruka, on otkriva kako nije bilo tako. Zapravo, ovo su mu bile najgore pripreme u dosadašnjoj karijeri, pre svega s mentalne strane.

"Bilo je jako naporno i frustrirajuće. Kako da se zadrži svakodnevna motivacija kad ne znaš hoće li doći do borbe ili ne. Uvek imaš neke sumnje, a moraš da zadržiš koncentraciju i intenzitet do borbe. Kad treniraš za borbu je puno drugačije od treninga za ostanak u formi. Motivišeš se, pa ti otkažu borbu, onda opet za par dana je ugovore. Nije lako prolaziti kroz to, ali ne smeš da se opustiš. Kad borba dođe, ne postoje opravdanja za loš nastup. Nakon tri otkazivanja, sad se samo nadam da se ponovo neće dogoditi nešto neočekivano", otkrio je u razgovoru za MMA Fighting.

Budući da je pripreme odradio u UFC-ovom centru u Las Vegasu, jasno je kako je imao sve što mu je potrebno. S njim je bio i njegov najuži tim, ali otkriva kako opet to nije bilo to. Dovoljno je samo da pogledate kroz prozor ili da izađete u grad i vidite da se sve promenilo, a nije bilo lako ni čitati vesti.

"Ništa ovoga puta nije bilo kako treba biti, ali svi smo morali da se prilagodimo. Ovakav trening kamp je izuzetno čudan i ne možeš da se osećaš dobro tokom njega. To naravno nije tako samo u mom slučaju, svi moramo da prođemo kroz to. Možda je neko pronašao bolji način i prilagodio se okolnostima, ali ja nisam uspeo. Nisam imao najbolje uslove, ali moram na sve to da gledam kao na još jedan izazov na mom putu. I prihvatio sam ga", dodao je.

Borbe je bio željan i nije imao izbora. A sad će krenuti po četvrtu pobedu u nizu i čini se da na to gleda kao na jedinu moguću opciju.

"Svaki put kad razmišljam o borbi, postoji samo jedan način kako ona može da se završi", rekao je Predator. Jasno je kako tu misli na svoju pobedu. Verovatno nokautom, kako se od njega i naviklo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.