SVETSKI ŠAMPION IZA REŠETAKA: Promenio ime iz Adnan u Feliks, bio osumnjičen za ubistvo, sad ide u zatvor!
Feliks Šturm je osuđen na 3 godine zatvora, Foto: AP

turbulentan život

SVETSKI ŠAMPION IZA REŠETAKA: Promenio ime iz Adnan u Feliks, bio osumnjičen za ubistvo, sad ide u zatvor!

I to zbog utaje poreza

Objavljeno: 08:53h

Slavni bokser iz Bosne i Hercegovine Adnan Ćatić, poznatiji kao Feliks Šturm, osuđen je u četvrtak na tri godine zatvora.

Ćatić, alias Šturm, osuđen je zbog utaje poreza na poslednjem ročištu u Kelnu.

Nekadašnji svetski šampion proglašen je krivim zbog utaje milion evra u periodu između 2008. i 2010, kao i 2013. pišu regionalni mediji. Sud nije teretio Ćatića za istu stvar u periodu od 2011. do 2012.

Najpre se BIH bokser teretio za utaju iznosa od čak 5.800.000 evra između 2008. i 2015, ali je tokom sudskog procesa period od 2014. do 2015. odmah odbačen.

Početkom aprila prošle godine je Ćatić uhapšen, a nakon osam meseci izašao je iz zatvora plaćanjem kaucije od 300.000 evra.

Turbulentnu prošlost imao je Šturm koji nije bio na meti samo zbog utaje poreza, već i zbog optužbi 2015. da je bio naručilac ubistva. Navodno, smatrano je da su on i njegov menadžer Roland Bebak platili za lišavanje života bokserskog promotera Ahmeta Onera.

Sektor za ubistva iz Kelna mesecima je istraživao ovaj slučaj, a do informacija o umešanosti boksera došli su navodno kada je plaćeni ubica iz Libana sve priznao policiji.

- Priča koju je objavio jedan nemački mediji malo je nategnuta. Roland i ja smo ti koji su ucenjeni. Ništa više. Priča je smešna, kazao je Ćatić tada.

Feliks Šturm, rođen kao Adnan Ćatić, 31. januar 1979. u Leverkuzenu, je nemački bokser bosanskohercegovačke krvi. Bio je svetski prvak u srednje teškoj kategoriji u verziji WBO u periodu od marta do jula 2006, te ponovo od 28. aprila 2007. u verziji WBA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.