ČAVIĆ OPET O ONOJ "KRAĐI" NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Ne znam da li se zmaj Felps dopingovao ali je neuništiv i svemoćan
Čuveni sam finiš trke - Majkl Felps (levo) i Milorad Čavić (desno), Foto: EPA/Patrick B Kraemer

jedna stvar mu nije jasna

ČAVIĆ OPET O ONOJ "KRAĐI" NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Ne znam da li se zmaj Felps dopingovao ali je neuništiv i svemoćan

Srpski plivač je rekao da ga je bunila samo jedna stvar što se tiče njegovog velikog rivala

Objavljeno: 08:32h

Srbi, a i dobar deo sveta, i dan-danas, posle 12 godina, smatraju da je Milorad Čavić pokraden na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Svi dobro pamtimo trku kada su on i Majkl Felps stigli u istom trenutku do cilja, ali kako je tada objašnjeno, srpski plivač nije dovoljnom snagom pritisnuo taster iako ga je prvi dohvatio, pa je zlatna medalja pripala Amerikancu.

- Svi profesionalni plivači su na neki način filozofi. Kompletan događaj sam opisao kao veliku tragediju. Oskar Vajld je imao citat 'Postoje dve tragedije u životu - dobiti ono što želiš i ne dobiti ono što želiš'". Ispostavilo se da je dobro što nisam došao kući sa zlatom jer me je to motivisalo da se vratim - prisetio se ponovo te trke Čavić u razgovoru za "SwimOn".

Kako je ispričao, u jednu ruku je bilo i dobro što nije osvojio zlatnu medalju, jer bi se tada sigurno penzionisao.

- Sve se pretvorilo u veliki cirkus, ali sam na neki način spoznao sebe i da mi je prijalo. Znao sam da je ceo svet gledao, da je bila od glavnih trka na Igrama. Trka je bila sjajna, ali se pokazalo da je on Majkl Felps.

Godinama već traju polemike da je Majkl Felps koristio nedozvoljena sredstva tokom karijere, a Srbin je imao svoje viđenje o tome.

- Kada sam rekao da je zmaj mislio sam da je čovek koji je neuništiv, videćemo šta će biti u budućnosti. Neću da kažem da je bio dopingovan, prošao je sve kao ja, ali boli me što kada smo otvorili 'krvne pasoše' davali smo sistemu kako bismo pokazali da smo čisti. Ono što ga čini posebnim je da se oporavi od jedne trke za sledeću. U roku od četiri dana napravi 12 puta. Ne znamo da li se dopingovao, ali je neuništiv i svemoćan. Ne postoji stvar koju ne može - rekao je Čavić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.