ČUVENI PROFESOR IMA REČ: Jeftina vakcina je jedini način da se situacija preokrene!
Foto: EPA/Kimimasa Mayama

čeka se lek

ČUVENI PROFESOR IMA REČ: Jeftina vakcina je jedini način da se situacija preokrene!

- Ako ne bude naučnog napretka te vrste, onda je održavanje Igara nerealno očekivati - rekao je jedan od vodećih zdravstvenih naučnika na svetu.

Objavljeno: 23:53h

Profesor Devi Sridhar smatra uopše nije sigurno da će se Olimpijske igre održati 2021. godine.

Profesof na Univerzitetu u Edinburgu istakao je da bi jedini pronalazak jeftine i dostupne vakcine protiv koronavirusa mogao da garantuje održavanje Igara.

- Od naučnika čujemo da je to moguće. Lično sam mislio da će za to biti potrebno godinu do godinu i po dana, ali po onome što čujem moguće je da se to dogodi i ranije. Ako uspemo da dobijemo vakcinu u narednih godinu dana, onda je i realno da Olimpijske igre budu održane. Vakcina bi promenila stvari, efektivna, dostupna i jeftina vakcina - kazao je profesor Sridhar, prenosi BBC.

- Ako ne bude naučnog napretka te vrste, onda je održavanje Igara nerealno očekivati. Mislim da je Međunarodni olimpijski komitet ispravno postupio kada je rekao da će sledeće godine ponovo razmotriti odluku koju je doneo. Mislim da je to zapravo jedini način na koji mogu da se nose sa ovom situacijom. Da se nadaju, da podrže naučnike i medicinske radnike, jer dugoročno gledano to su jedini ljudi koji mogu da nas izvuku iz ovoga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.