TAJSON JE BIO NOĆNA MORA, AKO PROMAŠI, ONDA VAS UJEDE: Možete biti srećni ako se probudite posle borbe sa njim!
Najluđi bokser svih vremena: Majk Tajson, Foto: Profimedia

ispovest formana

TAJSON JE BIO NOĆNA MORA, AKO PROMAŠI, ONDA VAS UJEDE: Možete biti srećni ako se probudite posle borbe sa njim!

Iako je bio jedan od najboljih udarača svih vremena, mnoge je iznenadio 1977. godine kada je samo sa 28 godina odlučio da završi karijeru...

Objavljeno: 15:14h

Nekadašnji američki bokser Džordž Forman otkrio je zbog čega je svojevremeno odbio borbu sa Majkom Tajsonom.

Iako je bio jedan od najboljih udarača svih vremena, mnoge je iznenadio 1977. godine kada je samo sa 28 godina odlučio da završi karijeru.

Povod za to bio je poraz od Džimija Janga, a prethodno je u 46 borbi izgubio samo jednom, i to od Mohameda Alija u epskoj borbi u Zairu. Nakon deset godina pauze se vratio boksu, a čak je 1991. godine imao borbu za titulu šampiona, ali je izgubio na bodove od Evandera Holifilda.

Tokom karijere bio je izazvan da boksuje protiv u tom trenutku 21-godišnjeg Majka Tajsona, ali nije želeo da uđe sa njim u ring

- Taj čovek je bio noćna mora u ringu. Nisam hteo ništa da imam sa njim, bio je zver. Ako bi vas promašio levom i desnom rukom, ugrizao bi vas - priča Forman mnogo godina kasnije.

- Takvi momci su prava noćna mora i možete biti srećni kad se probudite iz takve borbe. Da, nisam želeo borbu s tim čovekom - rekao je Foreman, ali, istakao je da je i Tajson imao strah.

- Čuo sam da je i Majk bio uplašen, to mi je drago - zaključio je uz osmeh.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.