Ništa ni od Svetskog prvenstva?
Snuker, ilustracija, Foto: AP/Fan Jun

zbog pandemije

Ništa ni od Svetskog prvenstva?

"Imamo planove A, B, C i D"

Objavljeno:

Predsednik Svetskog snukera Beri Hern rekao je danas da bi moglo da se odustane od plana da se Svetsko prvenstvo organizuje u julu, zbog problema sa putovanjima koje uzrokuje pandemija koronavirusa

Svetsko prvenstvo trebalo je da se održi od 18. aprila do 4. maja u Šefildu, ali je odloženo zbog pandemije, pa je pronađen novi termin, od 25. jula do 10. avgusta.

Hern je ipak rekao da je održavanje najvećeg snukeraškog turnira neizvesno.

"Imamo planove A, B, C i D, tri ili četiri načina gledanja na stvari i kako će se one razvijati. Najveći problem za sve sportove, posebno globalne, su ograničena putovanja koja ne čine ravnopravne uslove za sve igrače. Ako neko i može da izadje iz svoje države, kako će moći da se takmiči u rangirnom sistemu, koji se uglavnom igra u Evropi?", naveo je Hern, preneo je Eurosport.

"Moraćemo da sačekamo i vidimo kako će se razvijati situacija. Mi smo uzeli termin koji je prvobitno planiran za Olimpijske igre. Moramo da držimo palčeve da se ostvari to. Kockamo se da krajem jula i početkom avgusta možemo da održimo Svetsko prvenstvo na Krusiblu, možda i bez publike", dodao je Hern, koji se oporavlja od blažeg srčanog udara.

On je rekao da sve zavisi od situacije oko pandemije, ali i saveta nadležnih da li je bezbedno održati turnir.

"Nećemo rizikovati zdravlje i bezbednost igrača i svih u organizaciji turnira. Ali, u nekom trenutku svet će morati da se vrati u normalu. Moramo da budemo sigurni da ćemo tada biti spremni", naveo je Hern.

Svetsko prvenstvo je najvažniji snukeraški turnir, na kome pobednik osim trofeja dobija i pola miliona funti. Titulu će braniti Britanac Donald Tramp, koji je prošle godine u finalu pobedio sunarodnika Džona Higinsa sa 18:9.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.