VANJA UDOVIČIĆ IZNEO ŠOK INFORMACIJE: Olimpijske igre se ponovo odlažu za još godinu dana?! MOK je u strahu!
Vanja Udovičić kaže da MOK već sad razmarna odlaganje OI za 2022. godinu, Foto: Starsport©

Gubici su ogromni

VANJA UDOVIČIĆ IZNEO ŠOK INFORMACIJE: Olimpijske igre se ponovo odlažu za još godinu dana?! MOK je u strahu!

Srpski ministar je u ponedeljak bio na video konferenciji koju je održao MOK

Objavljeno:

Međunarodni olimpijski komitet, organizatori Olimpijskih igara u Tokiju i svetski sport uopššte pretrpeli su velike finansijske gubitke odlaganjem OI, a zbog neizvesnosti oko toga ššta nas čeka na jesen ili zimu, moguće je novo odlaganje, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On za Tanjug kažže da je MOK u ponedeljak prvi put izaššao sa konkretnim informacijama oko finansijskih gubitaka, a da Japan, oprezno gleda unapred.

- Bez obzira ššto smo u direktnom kontaktu sa MOK-om, ne dobijamo uvek sve konkretne informacije, ali smo juče čuli koliki je ekonomski udarac i na organizatora i na MOK. Takođe, prvi put juče smo čuli da se organizator boji ššta će se dogoditi na jesen ili zimu i da već sada, zbog iskustva koje imaju, razmiššljaju o eventualnom odlaganju još godinu dana - rekao je Udovičić.

Vanja Udovičić je rekao da je MOK izašao sa tačnim gubicima
Vanja Udovičić je rekao da je MOK izašao sa tačnim gubicimafoto: Promo/OSSRB

Dakle, prvi put se dovodi u pitanje 2021, upravo zbog nepoznanice koju nam je priredio nevidljivi neprijatelj na međunarodnom nivou, navodi srpski ministar sporta.

- Mislim da je ovo sad jedan oprez unapred, jer imamo iskustvo kako je sport stao i morao da prati sudbinu svih ostalih i da zbog toga sada vrlo bojažžljivo gledaju u budućnost i neki naredni period. Ali, ono u ššto sam siguran jeste da će našši sportisti na svim ostalim narednim međunarodnim takmičenjima, i na Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima, ponovo biti najbolji reprezenti i ambasadori Srbije i da ćemo se vrlo ponositi njihovim sportskim rezultatima - istakao je Udovičić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.