SAN IVANE ŠPANOVIĆ NA ČEKANJU ZBOG KORONE: Ali ovo mi je šansa da budem jedan od junaka!
Ivana Španović kaže da je njen san samo odložen, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Radi i dalje na sebi

SAN IVANE ŠPANOVIĆ NA ČEKANJU ZBOG KORONE: Ali ovo mi je šansa da budem jedan od junaka!

Srpska atletičarka kaže da sada najviše vremena provodi mentalnim pripremama za ono što je čeka kada sve ovo prođe

Objavljeno:

Najbolja srpska atletičarka Ivana ŠŠpanović izjavila je da je odlaganjem Olimpijskih igara u Tokiju njen san stavljen na čekanje, ali da uprkos pandemiji koronavirusa neće izgubiti motivaciju i velike snove.

- Pripremala sam se za svoje četvrte Olimpijske igre, ali zbog globalne pandemije, moj olimpijski san je stavljen na čekanje. Dobro u ovoj situaciji je to što se taj san samo odgodio, a ne otkazao i što je duh olimpizma. Potvrđen stavljanjem zdravlja svih i jednakosti na prvo mesto. To nije bila laka odluka, ali svakako ispravna - napisala je ŠŠpanovićeva na Instagramu.

Osvajačica bronzane medalje u skoku u dalj pre četiri godine na OI u Riju, koja nije krila da joj je zlato u Tokiju veliki cilj, istakla je da je kao sportista i ljudsko biće navikla na različite izazove i prepreke u karijeri i životu, tako da ovo treba shvatiti kao samo jošš jedan i da svi moramo pronaći način da vidimo neššto pozitivno u ovim tešškim vremenima.

- Kao i mnogi, prisiljena sam da ostanem kod kuće u samoizolaciji. Ovo je prava prilika da budem jedan od junaka, da ostanem kod kuće i ne izlažžem ni svoje, niti bilo čije zdravlje riziku. Pokuššavam da iskoristim vreme kod kuće da naučim neššto novo, da radim stvari za koje nisam imala vremena, da budem aktivnija na drušštvenim mrežžama i pokuššam da motiviššem i ohrabrim i sebe i druge, jer smo zajedno u ovome.

Kako je navela, odlaganje Olimpijskih igara do sledeće godine i nemogućnost normalnog treniranja stvorilo je priliku da se pobrine za svoje mentalno zdravlje, a da ne izgubi motivaciju i velike snove.

- Svima žželim dobro zdravlje, molim vas ostanite kod kuće koliko god je potrebno kako bismo nastavili da žživimo svoje snove nakon završetka karantina - poručila je ŠŠpanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.